ADEPT’ten Bira Fabrikasından Çok Fonksiyonlu Yapıya Dönüşüm Hikayesi: Theodora House

ADEPT, Carlsberg Bira Fabrikası'nı Carlsberg kurucusunun kızının adını taşıyan Theodora House'a dönüştürdü.

Kopenhag şehir tarihinin bir parçası olmak üzere halka açılan tarihi Carlsberg Bira Fabrikası, başarılı bir kentsel dönüşüme sahne olan olan Carlsberg mahallesinde kendi dönüşümüne de imza atıyor.

Dönemin en iyi Avrupalı mimarlarından bazıları tarafından tasarlanan korunmuş binaların çoğunu dönüştüren yeni mahalle, aynı zamanda eşsiz bir kültürel-tarihi ortama sahip ve çekici ve modern bir bölge.

Ünlü Elephants Gate’in hemen yanında yer alan ve Carlsberg kurucusunun kızının adını taşıyan Theodora House malzeme ve ölçekte tarihi çevresine uyarlanıyor. Bina kompleksinin bir kısmı yeni inşaat ve bir kısmı ise eski bir maya deposunun yeniden kullanılmasından oluşuyor.

Binanın yeni yapılan bölümü ağırlıklı olarak yaşam alanlarına ayrılmış, ancak cadde ve meydanların buluştuğu yerde dükkanlar ve kafeler için de alanlar oluşturulmuş

Theodora House, Carlsberg’in karmaşık karakterini yerel tarihi yansıtan cephesiyle vurguluyor. Binanın etrafında yürürken, yapının bölgedeki diğer tuğla kullanımlarına da uyum göstermesi dikkat çekiyor. Maya deposunun orijinal cephesi korunurken binanın yeni kısmına geçiş Elephans Gate ile sağlanmış.

Kuzey cephesini tanımlayan kavisli tuğla, bir tuğla üreticisi ile yakın işbirliği içinde bina için özel olarak tasarlanmış. Sokağa bakan kapılar, maya deposunun tarihinden kaynaklanan motifleri barındırıyor. Yeşil alanlarla kaplı iç avlu ise tuğla cephelerle güçlü bir tezat oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın