Adana ve Mimarlık “Danışma Kurulu”nda Tartışıldı

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube 14. Dönem 1. Danışma Kurulu Adana Seyhan Otelinde toplandı. Danışma Kurulunda Adana’nın kent estetiği ve kentsel dönüşümün yanı sıra mimarlık mesleği ve mimarların sorunları da masaya yatırıldı.

Mimarlar Odası Adana Şubesinin 16-17 Ocak 2016 olağan genel kurul ve seçimler sonucu göreve gelmelerinden çok kısa bir süre geçmiş olduğunu vurgulayarak, bilgilendirme ve önlerindeki dönem çalışma akslarının belirlenmesi gündemi ile toplanan danışma kurulunun, şubelerinde bir gelenek haline gelmesini arzu ettiklerini belirten Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Ozan Tüzün, bütün faaliyetlerini üyeleriyle birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyleyerek yaptıkları ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Başkan Mimar Ozan Tüzün, Meslektaşlarının mesleki ve sorunlarını çözebilmek için yoğun çalışma içinde olacaklarını, bir yandan da şehrin gelişimi ve değişiminde bu konuları bilen bir mesleğin sahipleri olarak sorunların tespit edilip, kent yöneticilerine iletilmesinde ve kamuoyu ile paylaşılmasında öncülük etmek istediklerini, öneri ve çözümlerin ise somut projeler halinde sunulması için çaba harcanması gerektiğini dile getirdi.

NİTELİKLİ BİNA DAHA ÇOK KAZANDIRIR

Söz alan üyeler, proje hazırlanmasında fazla dairenin değil, nitelikli binaların daha çok kazandırdığını vurgulayarak, projeleri iyi hazırlanmış bir yapının kendisinin de nitelikli olabileceğinden sahibine de saygınlık kazandıracağının altını çizdiler. Mimarlık bir sanat dalıdır. Mimarın sermayesi düşüncesi ve fikirleridir. Kaliteli projeler arttıkça toplumun gözünde Mimarlar Odası ve mimarın değerinin de yükseleceğinden bahsettiler.

Danışma kurulunda önlerindeki iki yıllık süreçte mesleki denetim ve nasıl bir mimarlar odası istendiğini sorgulayarak fikir alış verişinde bulunulmasının ardından üyeler arası yakınlaşma, haksız rekabetin önlenmesi, mimarlık tabelası taşıyan firmaların kriterleri, kentli hakları, engelsiz yaşam statüsü taşıyan projelerde öncelik, kentin tarihi ve kültürel miraslarının envanterlerinin oluşturulması, ulaşım, imar planları, yönetmelikler ve meslek içi eğitim gibi konular ele alınarak tartışıldı.

Şube içinde oluşturulacak bir tasarım atölyesinin; eski ve yeni meslektaşların bir araya getirilmesiyle bir yandan meslek içi eğitime, diğer yandan kent için somut çözüm önerileri geliştirmesi bakımından önemine vurgu yapıldığı toplantıda, dile getirilen tüm çalışma aksları için komisyonlar oluşturuldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın