Adam Nathaniel Furman’dan “Görsel Bir Şölen”

Pembe renkli mutfak ve karpuz yeşili zemin... Tasarımcı Adam Nathaniel Furman'ın pastel bir renk paletinde tasarladığı Tokyo'daki bir dairenin özelliklerden bazıları.

Fotoğraflar: Jan Vranovsky

Adam Nathaniel Furman’ın “klostrofobik” bir alan olarak tanımladığı Nagatachō Apartmanı’nda önceden uzun ve dar bir koridor etrafında düzenlenmiş birkaç sıkışık oda bulunuyordu. Tavanlar dokunulabilecek kadar alçak, küçük, derin pencereler ile yaşam alanlarına gün ışığı çok az ulaşıyordu.

Emekli bir göçmen çift olan dairenin sahipleri, Furman’ı evi “mutluluk, neşe yeri” olacak şekilde yeniden tasarlamasını rica etmiş.

Tokyo’nun idari bölgesinde yer alan üç yatak odası, iki banyo ve teraslı geniş bir ortak yaşam alanına sahip olan daireyi, Furman uyumlu renklerle çarpıcı bir iç mekana dönüştürmüş.

Furman önce 160 metrekarelik daireyi daha büyük ve daha açık odalar oluşturacak şekilde yeniden yapılandırmaya başlamış.

Planın merkezinde şimdi şeker pembesi bir mutfak bulunuyor. Mutfak, küçük bir kahvaltı köşesine ve “pandispanya hissi veren ve kremaya benzeyen” leylak rengi halıyla kaplanmış bir yemek odasına bağlanıyor.

“Projeyi geliştirirken yaptığım tanımlamaların çoğu, tat, yemek pişirme ve yemek referanslarıydı. Böylece renk şeması, güzel bir şekilde ayarlanmış bir görsel şölen için malzeme seçme meselesi haline geldi.”

Dairenin geri kalanında, özellikle banyoda mor, mavi ve turuncu karolar ile canlı renkler uygulanmış.

“60’lı yıllardan kalma bazı [Japon] banyolarındaki tüm leylak, uçuk şeftali renkleri ve açık mavi mozaiklerle ilgili çocukluğumdan çok güçlü anılarım var. Kesinlikle bunun kendi versiyonumu bu dairede yeniden yarattım.” 

Musluklar ve havlu askıları gibi armatürler canlı bir limon sarısı renginde yapılmış. Yatak odalarında turkuaz ve ıhlamur yeşili dokulu duvar kağıtları, duvarların alt yarısında bordür oluşturuyor.

Adam Nathaniel Furman Konferansı

Yüksek mimar Nurgül Yardım’ın moderatörlüğünü yapacağı etkinlik 17 Haziran Perşembe günü saat 17:00’da başlayacak ve Arkitera’nın YouTube kanalından ve LinkedIn hesabından yayınlanacak.

Kayıt

Etkinliği izlemek için buradan kayıt olmanız yeterli. Etkinlik öncesinde adresler sizler ile paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın