Açılınca Masa Katlanınca Sanat Eseri

Yaşam alanlarının giderek küçüldüğü günümüzde, mevcut alanların kullanımını en üst düzeye çıkaran fikir ve tasarımlar hemen herkes tarafından kabul görüyor. Bu fikirden yola çıkarak Robert van Embricqs, işlevselliği ön plana çıkan bir ürün tasarladı: Flow Wall Desk.

Flow Wall Desk, ikiye katlanan, duvarda kapalı olduğunda sanat eserine benzeyen, ahşap bir masa. Duvara asılan bu tasarımı işlevsel bir masaya dönüştürebilir, ardından çalışma masasını aynı kolaylıkla kaldırabilir ve kapatma zamanı geldiğinde yaşam alanını yeniden kazanabilirsiniz.

Van Embricqs’in görsel bir ritim oluşturmak ve formun işlevini takip etmesini sağlamak için açıkta bırakmayı seçtiği, özel olarak yerleştirilmiş menteşelerle desteklenen dikey plakalar duvardan elde tutulan bir yelpaze gibi çıkıyor.

Tasarımın potansiyeli küçük şehir apartmanlarıyla bitmiyor. Kütüphaneler, oteller, okullar ile sınırlı alana sahip olan ve bir masaya ihtiyaç duyulabilecek diğer tüm kapalı alanlar için kullanılabilir. Van Embricqs’e göre işlevsellik, masa gibi günlük bir nesnenin kullanıcının psikolojisi dikkate alarak oluşturulmasını gerektiriyor.

Flow Wall Desk, Van Embriqs’in web sitesinde şu anda 2.195 €’ya satılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın