Açıkhava Oturma Enstalasyonu: Şehrin Bankı

Arap ürün tasarımcısı Khalid Shafar, her yaş grubundan insanın açık havada rahatça vakit geçirebileceği ahşap bir bank tasarladı.

Yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 40cm genişliğindeki bank, çocuklar, yetişkinler, hatta yaşlılar ve bebekler için farklı yükseklikleri ile her yaştan insanı bir araya getirerek rahatça oturup vakit geçirebilmeleri için tasarlandı. Ürün, Birleşik Arap Emirlikleri’nin hava koşullarına dayanıklı olacak şekilde Amerikan dişbudak ağacı CAMBIA ile üretildi.

Arap ürün tasarımcısı Khalid Shafar tarafından tasarlanan bank, Birleşik Arap Emirlikleri’nde tasarım endüstrisinin büyümesini teşvik etmeyi amaçlayan Dubai Tasarım Bölgesi (d3) ile Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC) tarafından düzenlenen tarafından “d3 ile Tanışma” festivalinde sergilendi. 

Tasarımcı Khalid Shafar, ürününü şu sözlerle anlatıyor: 

ŞEHRİN Bankı tasarımında, kamu demografik özelliklerinin dünya üzerindeki herhangi bir yere göre değişmesi ve projenin Dubai silüetiyle karşı karşıya bulunan, d3 konumunun ufkuyla, zemininde yer alması fikirlerinin ortaklaşa yansıması söz konusu. Bu bank şeklinden işlevine tüm özellikleriyle, bireyleri ayırmadan, yaşı, bedeni veya yetenekleri ne olursa olsun herkes için bir yer sunmaktadır. Bankın dış kısmı termal modifiye Amerikan dişbudak ağacıyla yapılmışken iç kısmı, d3 konumunu ve çevrede devam eden inşaatı yansıtan, üç standart ölçüdeki yapı taşlarıyla dolduruldu. Bu tasarım aynı zamanda, bankın dışındaki temiz ahşap çerçeveye tezat bir sanayi görünümü vermeyi sağlamaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın