Açık Kapı Web Sitesi Yenilendi

1-9 Ekim tarihleri arasında VitrA'nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Açık Kapı Mimarlık Festivali'nin yeni web sayfası açıldı.

Bu festivalin çok yalın ve net bir amacı var: önünden geçerken farketmediğiniz binaları farketmenizi sağlamak ya da içine girmek isteyip de giremediğiniz binaları ziyaret edebilmenize aracı olmak.

Kısacası mimarlık kültürünü desteklemek ve ortak mimarlık hafızasının oluşması için yeni/başka bir yöntem kullanmak.

Festival kapsamındaki binalar Murat Germen, Korhan Gümüş, Bülent Tanju, Ömer Kanıpak ve Ömer Yılmaz’dan oluşan Açık Kapı Mimarlık Festivali Danışma Kurulu tarafından belirlendi, tekrar tekrar rafine edildi ve daha sonra izinler için gerekli süreçler başlatıldı. Sitede şu anda görülen binalar resmi olarak izni alınmış ve ziyaret edilmeyi bekleyen binalar. Ancak bir bu kadar binanın daha Eylül ayı itibari ile siteye ekleneceğini hatırlatalım.

Eğer bizlerin bir şekilde atladığı herhangi bir yapı varsa sitede bulunan Bina Önereceğim kısmından sizler de önerilerinizi gönderebilir ve bir kapıyı siz de açabilirsiniz. Yahut sadece refakatçi olabilir ve gezdirmek istediğiniz bir bina için başvuruda bulunabilirsiniz.

Ziyaretçi kayıtları ise Ağustos ayının ortası itibari ile açılacak.

Yeni siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden iyi geziler!

Etiketler

Bir yanıt yazın