Açık Hava Tiyatrosuna Etrafı Ağaçlarla Çevrili Fuaye Tasarımı

APL Design Workshop, Japonya'nın Kurobe kentindeki bir açık hava tiyatrosu için ağaçlarla çevrili yükseltilmiş bir platform üzerinde fuaye inşa etti.

Fumihiko Maki, 1982 yılında fermuar şirketi olarak bilinen YKK için Maezawa Garden House’u inşa etmişti. APL Design Workshop ise 1989 yılında Maezawa Garden House’daki açık hava amfi tiyatrosunu tasarlamıştı.

Tasarımcılar, 2019 Tiyatro Olimpiyatları için eski proje alanına geri dönerek sanatçı ve izletyicilerin birbirine kaynaşmasına imkan veren lobi ve oyuncuların hazırlanacağı bir sahne arkası alanı olan White Flower Arbor’u tasarladı ve inşa etti.

Toplam 17 adet meşe ve sedir ağaçları, zeminde kesilmiş deliklerden çıkarak fuayeyi çevreliyor. Basamaklar, çimlere zarar vermeden yükselerek fuaye alanına ulaşıyor.

Geceleri, fuaye alanındaki bistro masalar alttan aydınlatılıyor, böylece White Flower Arbor alacakaranlıkta parlıyor.

“Bu çardak, neredeyse bir Japon Şinto tapınağı gibi. Ağaçlarla kaplı bir eğimin eteğinde otururken, dışarıdan doğanın bir parçası gibi görünüyor.”
APL Design Workshop

Açık hava tiyatrosunun koltuklarının arkasında, nakliye konteynerlerinden dönüştürülerek elde edilen, sanatçıların soyunma odaları bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın