Abdullah Gül Üniversitesi’nin Temeli Atıldı

İş adamlarının desteği ve bağışlarla yapılacak olan Abdullah Gül Üniversitesi'nin temeli, Cumhurbaşkanı Gül'ün katıldığı törenle atıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını taşıyan üniversitenin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin teknoloji ağırlıklı eğitim vereceğini ve eğitimi İngilizce yapmasını hedeflediklerini söyledi.

Abdullah Gül Üniversitesi ile Kayseri’deki üniversite sayısı 4’e çıkacak.

“Böyle bir üniversitenin binalarını yapmak muhakkak ki çok önemli ama çok daha önemli olanı üniversitenin iyi bir eğitim seviyesi tutturabilmesi için öğretim elemanlarının seçkin bir şekilde toparlanması” diyen Cumhurbaşkanı Gül, tören sonrası gazetecileirn sorularını yanıtladı.

Üniversitede bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ve Cumhurbaşkanlığı Müzesi olması isteğini dile getiren Gül, başka düşünceleri de olduğunu kaydetti.

Gül, adının bir üniversiteye verilmesiyle ilgili neler hissettiğini sorması üzerine, ”Doğrusu pek alışık olmadığım bir şey. Önemli olan güzel bir üniversite olması” dedi.

“YALVARMIYORLAR”
Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki’nin üniversitenin kurulmasındaki Kayserililerin katkısını anlatırken, ”Devlet, Kayseri’nin babası değil” sözlerinin hatırlatılması üzerine, ”İşlerini yapıyorlar da yalvarmıyorlar. Bazıları var sadece durup bir şey isterler, Kayserililer öyle yapmazlar. Kayserililer bir taraftan iş yaparlar, uğraşırlar, yaptıklarını gösterirler ama tabii ki haklarını da isterler” diye konuştu.
 

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
Kısaltılmış adı (AGÜN) olan Abdullah Gül Üniversitesi 2 milyon metrekarelik bir alanda ağırlıklı olarak teknik eğitim verecek.
 

Kampüsteki binaların konumlandırılması ‘A’ harfi şeklinde planlanırken, binaların orta bölümünde bir gölet yer alacak.

İngilizce eğitim verecek üniversitenin yabancı diller hazırlık bölümüne 2013’te öğrenci kabul etmesi öngörülüyor. Üniversite Destekleme Vakfı İngilizce eğitim verileceği için yurt dışından akademisyen getirmek için de girişimlerde bulunacak.

Fakülte binaları hayırsever iş adamları tarafından yaptırılacak üniversite için ‘Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı’na bugüne kadar 30 milyon TL’nin üzerinde bağış yapıldı.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın