ABD’li Yapı Malzemesi Şirketi Tremco, Ohio’daki Genel Merkez Binasını Yeniledi

RPM BSG'nin alt kuruluşlarından Tremco illbruck ve Tremco Incorporated sürdürülebilir yapı teknolojisine ve binalarda enerji performansı verimliliğine verdiği önemi, çevreye duyarlı ürünleri ve sistem odaklı çözümleri ile kendi merkez binasına yapmış oldu

Tremco Incorporated kendisine US Green Building Council (USGBC) Konseyinden LEED® Gold Sertifikası’nı kazandıracak çok önemli bir projeye imza atarak, Beachwood, Ohio’ da bulunan 40 yıllık merkez binası için yaklaşık bir sene önce yeşil çatı renovasyon çalışmalarına başlamıştı. 17 Haziran 2011 tarihinde firmadan yapılan resmi açıklamaya göre, bina çatısının sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğine uygun renovasyon çalışmaları tamamlandı.

1969-1970 yılları arasında 46.000 m²’lik alan üzerine inşa edilen binadaki tek camlı doğramalar, eski tip HVAC Havalandırma Sistemi, koyu renk ve kumlu çatı zemini ve yapıyı enerji verimsiz konumda tutan diğer unsurlar aynı zamanda konforsuz bir çalışma ortamına da yol açıyordu. Tremco’nun önde gelen liderleri yeni bir tesise taşınılmaktansa, firmanın inşaat endüstrisindeki güçlü konumunu kanıtlaması için mevcut binasını en üst teknolojiler ve çevreye duyarlı sistemler ile yenilemesini uygun gördüler.

Binada gerçekleştirilecek renovasyon işleminin amaçları:

– Birçok RPM BSG ve RPM firmasından farklı çözümler entegre etmek,

– İşletim maliyetlerini önemli ölçüde azaltarak, enerji salınımındaki rakamları düşürmek,

– Bina içindekilerin konforunu arttırmak,

– Karbon salınımını azaltmak,

– Yapılarda gerçekleştirilebilecek en iyi uygulama detaylarını sergilemek,

– LEED Gold Sertifikasını almaya hak kazanmak ve

– Tüm müşteriler ve ziyaretçiler için vitrin bir çalışma ortaya koymaktı.

Bu hedeflerin yerine getirilebilmesi için yararlanılan sistemler:

– Tremco Roofing and Building Maintenance Sistem çözümlerinden 4 farklı sürdürülebilir çatı sistemi

– Enerji ve zaman tasarruflu, aynı zamanda yalıtımlı dış cephe giydirme sistemi.

– Yüksek performanslı ve minimum enerji standartlarına uygun çiftcam sistemleri. Tremco Commercial Sealants & Waterproofing Sistem çözümlerinden tedarik edilen çevreci sızdırmazlık malzemeleri, fitiller ve Proglaze® ETA.

– Binanın elektrik masraflarını %10-12 arasında azaltacak rüzgâr türbini inşaası.

– Yaklaşık 60.000 lt kapasiteli su hapsetme sistemi. Bu sistem ile hapsedilen su, şehir kanalizasyonlarına karışmak yerine bina zeminlerinin sulama işlemlerinde değerlendirilmektedir.

– Bir RPM BSG alt kuruluşu olan Increte Systems Dekoratif Beton Sistemleriyle dizayn edilen ve geri dönüşümlü doğal taşlarla desteklenmiş yeni yaya kaldırımları.

– Mekanik, elektrik ve tesisat işleri için yeni bir kontrol sistemi geliştirildi ve merkezi havalandırma sisteminde çeşitli modifikasyonlar yapılarak önemli ölçüde enerji tasarrufu, ayarlanabilir hızda soğutma kuleleri ve yeni döşenen tesisat aksesuarlarıyla içme suyu tasarrufu sağlandı.

Bu süreçlere ek olarak firma, renovasyon çalışmaları sırasında atık sahalarına herhangi bir gönderim yapmadı ve tüm atıklar enerji üretimi için tekrardan kullanılarak veya yakılarak geri dönüştürüldü. Örnek olarak, çatıdan demonte edilen asfalt çeşitli maddelerle karıştırılarak otopark inşaasında ara malzeme olarak kullanıldı. Tremco merkez binasında sıfır atık politikası izlendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın