Aarhus İçin Yeni Bir Kentsel İmge: The Hinge

Dorte Mandrup tarafından tasarlanan “The Hinge”, Danimarka’nın Aarhus şehrinde, tarihi kent merkezi ile yeni kentsel alt bölge arasındaki geçişi tanımlayan bir kent imgesi niteliği taşıyor.

Görseller: KVANT-1

Yeni kentsel alan Aarhus Ø, Danimarka’nın en büyük ikinci şehri Aarhus’ta kıyıdan yükselerek bir yapay ada meydana getiriyor. Yüksek binaları ile karakterize olan kentin ada ile buluştuğu noktada inşa edilecek olan yeni şehir kapısı “The Hinge”, yenilikçi ve sürdürülebilir bir kentsel odak noktası oluşturmayı ve eski şehir merkezi ile bağlantı kurmayı hedefliyor.

Yapı, kolonlar üzerinde yükselen açık tabanıyla sahil yolu ve limana karşı şeffaflık yaratıyor. Alt kısımdaki kademeli seviyeler, klasik zemin ayrımlarına yeni bir yaklaşım getirirken yolun üzerinden yükselen açık pazar alanı, ziyaretçilerin Aarhus Körfezi’nin manzarasını deneyimleyebileceği bir mekân sunuyor. Bulvarın doğu çizgisini izleyen heykelsi organik figür, kanalda rüzgârdan korunaklı ve güneşten faydalanabilen samimi alanlar yaratıyor.

Binanın yapımında geri dönüştürülmüş beton ve cam gibi malzemelerin kullanımına öncelik veren ekip, süreç boyunca sürdürülebilirlik kavramını ana tema olarak ele alıyor. Ofis binasının tamamı sürdürülebilirliğe güçlü bir şekilde odaklanıyor, yenilikçi iş ve girişimlere yönelik hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için bir alan sağlıyor.

2026 yılında açılması planlanan The Hinge, ziyaretçilere buluşabilecekleri, açık pazar alanında organik yiyeceklerin tadını çıkarabilecekleri, ikinci el kıyafet ve bisiklet alıp satabilecekleri ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunabilecekleri bir mekan sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın