Aalto2 Müzesi Mayıs’ta Açılıyor

A-Konsultit Architects tarafından tasarlanan müze merkezi, ünlü mimar Alvar Aalto'nun mimari ve tasarım mirasını sergileyecek.

Fotoğraflar: Maija Holma

Aalto2 üç binadan oluşuyor: yenilenmiş Alvar Aalto Müzesi, Museum of Central Finland ve bu yıl onlara katılacak olan yeni Aalto2 merkezi. Orijinal Alvar Aalto Müzesi, yapısal onarımlardan ve yeni Aalto2 konseptine hizmet edecek tesislerdeki değişikliklerden geçtikten sonra kapılarını açacak. İki müzeyi birbirine bağlayan Aalto2 tasarımı, 2015 yılında düzenlenen ve dünya çapında 700’e yakın başvurunun yapıldığı uluslararası bir yarışmaya dayanıyor.

Aalto2, sanat ve bilimi mimari, tasarım ve kültürel bağlamlarla birleştirmeyi hedefliyor. Merkez, yeni bir etkinlik takvimi sunarken çeşitli sergileri de şehir merkezine yerleştiriyor. Serginin açılışında müzeler, küratörlüğünü Fin-İspanyol mimarlar Anna ve Eugeni Bach’ın yaptığı “Human Traces – World Heritage” seçkisini sergileyecek. Ek olarak beş mini sergi, Aalto2 müzesindeki inşa edilmiş mirasın çeşitliliğini ve kültürel önemini keşfedecek.

Binaya yapılan aydınlık ve ferah ek, müzelere erişilebilirliği artırarak işbirliği olanaklarını genişletiyor. Ortak lobi alanı, müze mağazası ve kafe, ziyaretçilerin müze merkezini ve çok sayıdaki sergiyi keşfetmesini kolaylaştırıyor.

Alvar Aalto Müzesi’nin en yeni kalıcı sergisi olan “AALTO – İş ve Yaşam”, Aalto’nun tasarımlarını ve bu tasarımlara yön veren kavram ve etkileri sergiliyor. Sergi, ziyaretçilere Alvar Aalto’nun hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi veriyor. (1898-1976). Mimar ve tasarımcı olarak tanınan Alvar Aalto, mimarın sorumluluğunun kimsesizlere hizmet etmek olduğuna, iyi tasarım ve mimarinin toplum ve insan yaşamındaki sorunların çözümüne yardımcı olabileceğine inanıyordu.

Etiketler

Bir yanıt yazın