A’ Design Ödüllü Kahve Masası

Tasarımcı Buket Hoşcan Bazman, "Drop" isimli orta sehpa tasarımıyla Golden A' Design Award ve Design Turkey 2016 Good Design Award ödüllerini aldı.

Drop kahve masası basit hatlara sahip modernist bir ürün. Tasarımı mermerin kullanım alanını, malzemeyi iç mekana taşıyarak genişletiyor. Vernikli mermer ve ahşaptan oluşan kahve sehpaları, aynı zamanda küçük ev eşyalarını , dergileri, kitapları organize etmeye yarıyor. Her bir mermerin kendine özgü deseni sayesinde ürünlerin hepsi birbirinden farklı. Tasarımın bir başka önemli özelliği de mermerin verdiği ağırlığa karşı bir çözüm olarak, altındaki gizli tekerlekler sayesinde rahat hareket ettirilebilmesi.

Prototip masanın yapım aşamasında bazı zorlayıcı durumlarla karşılaşılmış. Her ne kadar ürünün konik formu ve malzemesinden dolayı, daha dirençli olması için torna tezgahında üretmek uygun bir yöntem olsa da tasarımın boyutları torna tezgahı için çok büyük olduğundan, yalnızca içteki konik bölüm orada üretilmiş. Dıştaki kabuk ise el yapımı olmuş. Edinilen deneyimden sonra ise dıştaki konik kabuk iki parçaya ayrılıp torna tezgahında üretime uygun hale getirilmiş. Böylelikle pürüzsüz yüzey sağlanarak tasarım çizgileri iyileştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın