9 Milyon Dolarlık İhale F.Bahçeli Yöneticinin

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın cezaevine girmesi durumunda yerine geçebilecek isimler arasında adı geçen Mithat Yenigün, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi inşaatı işini yaklaşık 9 milyon dolara üstlendi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ‘İstanbul Resim ve Heykel Müzesi İnşaatı İşi’ ihalesinin sonuç ilanı yayımlandı. Yurt Gazetesinden Mehmet Demirkaya’nın haberine göre, ‘davet’ yöntemiyle yapılan ihaleye 2 teklif verildi. Yaklaşık maliyeti 17 milyon 196 bin 514 TL olarak hesaplanan söz konusu inşaat işine, Tepe İnşaat ve merkezi Ankara’da bulunan Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. teklif verdi. İhaleyi, 19 milyon 700 bin 000 TL’ye (9 milyon dolar) Yenigün İnşaat firması kazandı.

İSTANBUL MODERN’E KOMŞU

Karaköy Tophane’de, Nusretiye Camisi’nin bitişiğinde bulunan 5 Nolu Antrepo’nun dönüştürülmesi suretiyle yapılacak olan yeni müze, İstanbul Modern’in de yakınında bulunuyor. İhale kapsamında 22 bin metrekarelik mevcut binada yıkımlar ve güçlendirmeler ile yaklaşık 10 bin metrekarelik kaba inşaat yapılacak.

FENERBAHÇE CAMİASINDA TANINIYOR

İhaleyi üstlenen Yenigün İnşaat firmasının sahibi Mithat Yenigün, Fenerbahçe (FB) camiasında tanınan bir isim. Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Fenerbahçe Futbol A.Ş.’de Yenigün, yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor. Yenigün, eski müteahhitlerden ve geçen yıl Avrupa’da ödüller kazandı.

Yenigün, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde ‘En İyi Konut Yatırımı Geliştirme’ ödülünü, En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda ise, ‘En Başarılı Kültür Turizmi Yatırımı’ ödülünü aldı. Yenigün üçüncü ödülü ise, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record’un yayınladığı ve dünyanın en büyük müteahhitlik firmalarının sıralandığı ‘ENR Top 250’ listesine girdiği için aldı. Geçen yıl Ankara’da düzenlenen törende Yenigün plaketi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Plaket töreninde dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da hazır bulunmuştu.

Yenigün’ün adı, Aziz Yıldırım’ın cezaevine girmesi durumunda Fenerbahçe Başkanlığı için de geçiyordu.

Etiketler

Bir yanıt yazın