800 Yıllık Kule’nin Koruma ve İyileştirme Projesi

Hugh Broughton Architects, İngiltere, York'taki 800 yıllık Clifford's Tower'ın koruma ve iyileştirme projesini tamamladı. Tarihi yapıyı kısmen örtmek için ahşap bir seyir terası ekledi.

Clifford’s Tower, York kentindeki ortaçağ kraliyet kalesinin ayakta kalan en büyük yapısı durumunda. Clifford’s Tower, 1068’de I. William tarafından inşa edilen yapay bir höyüğün üzerinde yer alıyor.

Alanın en yüksek noktasında York Kalesi’nin asırlardır en güçlü noktasını oluşturan ahşap bir yapı yer alıyordu. Ahşap kule 1190 yılında yanmış, 13. yüzyılda, Kral Henry III’ün emriyle yerine taştan kule inşa edilmişti. 1684’teki yangından bu yana çatısız bir harabe olarak ayakta duran Kule, Eye of York’un etrafında gruplanmış, 1. dereceden koruma altındaki üç binanın yanında yer alıyor. English Heritage’ın en çok ziyaret edilen binalarından biri olan kule, şehrin muhteşem manzarasını sunan önemli bir konuma sahip.

Ağırlıklı olarak garnizon ve hapishane olarak kullanılan yapı, yangından sonra giderek bakıma muhtaç hale gelmiş. 1935’teki bir çalışma programı, kuleyi onarmış ve höyüğün yanına düz bir merdiven eklenerek halkın erişimini iyileştirmiş.

Hugh Broughton Architects, tasarladığı projeyle ziyaretçi deneyimini geliştirirken yapıya daha fazla zarar gelmesini sınırlamayı amaçlayan bir teklif geliştirmek için koruma uzmanları Martin Ashley Architects ile işbirliği yapmış.

Ziyaret ve tesislerdeki eksiklikleri gidermek, tarihi kalıntıyı kısmen kapatmak ve çatı seviyesinde harika bir izleme ve aktivite alanı sağlamak için ahşap bir strüktür kurulmuş. Asma metal yürüyüş yolları, birinci kat seviyesinde daha önce görülmemiş mekanlara erişim sağlıyor, çatıya ulaşımı kolaylaştırıyor. Mimarlık ofisi tarafından tasarlanan strüktürün yapısı, kule içindeki arkeolojik kalıntıyı etkilemeden yükü yayan bir radye temel üzerine oturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın