80 Yıllık Ağacı Merkezine Alan Konut Tasarımı

Casa Del Árbol (Ağaç Evi), Mérida temelli mimarlık ekibi AS Arquitecture tarafından tasarlandı.

İspanya’daki özerk bölge Ekstremadura’nın başkenti Mérida’da bulunan yarı açık yapı, 80 yıllık ağacı merkez alarak inşa ediliyor ve mevcut floranın korunmasının önemini vurguluyor.

390 metrekareden oluşan müstakil ev, bir zamanlar çit olmayan bir kamusal alanda bulunan ekili alanlara dayanıyor. Bölgeden yürüyerek geçen insanlar, projenin “kahramanları” olan Pich ağaçlarının manzarası için durmaya ve tadını çıkarmaya teşvik ediliyor. Bununla birlikte, farklı yükseklik seviyeleri ve bitki örtüsünün akıllı kullanımı, gerektiğinde gizliliği sağladığı için, mahremiyet sakinler için bir sorun teşkil etmiyor.

Neredeyse tüm evlerde olduğu gibi mekanı özelleştirmekten ziyade, Casa Del Arbol’un tasarımı, güven, paylaşım ve birlikte yaşamı odak noktasına alıyor. Pich ağaçlarının en büyüğü, açık alanı daha özel iç mekânlara bağlayan açık bir verandayla çevreleniyor. L şeklindeki geometrisi ile, özel bir verandaya açılan ana yatak odası hariç tüm iç mekan odalarına, Pich ağacı manzarası sunuluyor.

Bulunduğu yer ve zamana saygılı insan ve çağdaş mimarinin arayışına inanıyoruz. Bu yüzden ev, mevcut yeşil alanı mahalleye bağışlamak amacıyla buraya yerleştiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın