710 Metrelik Bisiklet ve Yaya Köprü’nün Yapımına Başlandı

Belçika'nın Flanders bölgesindeki en uzun bisiklet ve yaya köprüsünün ilk sembolik metresi yapıldı.

Brüksel’deki A201 Leopold III-Laan üzerindeki bisiklet köprüsünün mimari tasarımı ZJA’ya ait. 510 metre uzunluğundaki köprü ve 200 metre eğimli yaklaşımlar dahil olmak üzere toplam 710 metre uzunluğundaki köprünün inşaatı Aralık ayında başlayacak ve köprü 2024 yılında kullanıma açılacak.

ZJA’nın ortağı mimar Ralph Kieft şöyle diyor: “Bu heybetli köprünün çevresine uyması için ona olabildiğince hafif ve şeffaf bir silüet verdik. Bunu başarmak için beyaz köprü, çelik ve kesik köşeleri olan V-şekilli gri çelik kolonlar üzerinde duruyor. Sürekli yukarı doğru bir eğrideki kademeli eğimi ve mükemmel düz yörüngesi ile bisiklet köprüsü, Flanders ve Brüksel arasındaki sınırı belirleyen uzun, akıcı bir biçime sahip.”

Konforlu Bisiklet ve Yaya Köprüsü

Köprüyü bisikletliler kadar yayalar da kullanabilecek. Renkli yüzeyleriyle birbirinden ayrılan bir bisiklet yolu ve bir yaya yolu yer alıyor. Bisiklet yolu kahverengimsi sarı veya açık aşı boyasına sahipken patika yol antrasit renginde. Bu ayrım, köprü üzerinde güvenli ve kolay okunabilir bir düzen sağlıyor. En yüksek noktasında, arabaların ve tramvayların geçtiği otoyolun üzerindeki kısım, sokak seviyesinden neredeyse sekiz metre yükseklikte yer alıyor. Tramvay durağında köprüye ulaşımı sağlayan basamaklar, tasarıma uyumlu ve şeffaf görünüyor.

Köprü çok uzun ve düz olduğu için köprü boyunca defalarca tekrar eden detaylar büyüleyici bir görsel etki yaratıyor. Yaya kaldırımlarını destekleyen güverte altındaki bindirmeli nervürler sabit bir ritme sahip ve korkuluklara doğru akıyor. Ortaya çıkan izlenim, köprü tabliyesinin yükselirken akışkan çizgisine uyan, köprünün daha hafif görünmesini, otoyolun üzerinde süzülmesini ve ufku işaret etmesini sağlayan düzenli bir ritim.

Brüksel Çevresindeki Bisiklet Ağında Önemli Bağlantı

ZJA tarafından tasarlanan A201K bisiklet ve yaya köprüsü, yalnızca Leopold III-Laan üzerinde güvenli bir geçiş sağlamakla kalmıyor aynı zamanda Brüksel ve çevresindeki bisiklet ağında önceden eksik olan bir halka oluşturuyor. Yeni köprü, çevredeki alan için erişilebilirliği ve yaşam kalitesini, özellikle de bisikletlilerin ve yayaların trafik güvenliği ile hareketliliğini iyileştirmeyi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın