7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Başvuruları Sona Erdi

MOSDER tarafından düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması başvuru süreci tamamlandı. Türkiye ve KKTC’deki 21 üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin başvurduğu yarışmaya, profesyoneller de “Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı” kategorisiyle katıldı.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, jüri oylaması ile dereceye giren finalistlere 3.000 Lira para ödülünün yanı sıra sertifika verilecek ve sektörün lider mobilya firmalarıyla finale kalan öğrenciler sözleşme imzalayacak. Öğrenci ile sanayiciyi bir araya getirerek, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını sağlayan yarışma kapsamında yer alan sözleşme sürecinde MOSDER üyesi şirket, tasarım haklarını devralacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından başlayacak süreçte MOSDER üyesi sektör öncüsü markalar her bir tasarım için finale kalan öğrenciye 1.000 Euro ödeyecek ve tasarımı kendi koleksiyonunda kullanma hakkını elde edecek. Birinciler, üretilen tasarımlar arasından belirlenecek.

Yarışma kategorileri, Oturma-Dinlenme, Depolama – Koruma, – Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi (Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma ve Genç mobilya başlıklarından oluşuyor. Bu kategorilerde dereceye giren tasarımlar üretim sürecine alınarak, gençlerin yetenekleri ve mobilya tasarımına bakış açıları gözler önüne serilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın