7 Günde İnşa Edilen Kütüphane

Dot Architects tarafından tasarlanan modüler kütüphane, sadece 7 gün içinde inşa edildi.

Dot Architects’in, WikiHouse açık kaynak mimari platformunu kullanarak tasarladığı kırsal okul kütüphanesi tamamlandı. The Huaxia Star Library, Çin’in Hebei eyaletindeki yoksul çocukların eğitim gördüğü Er-tai ilkokuluna hediye olarak inşa edildi.

Yeni kütüphane inşa edilmeden önce okulda, 1.000 öğrenci için 45 metrekarelik bir okuma odası bulunuyordu. Çin mimarlık ofisi Dot Architects, özel bir kütüphane ve okuma odası için okuldan bağımsız bir yapı oluşturdu. Kütüphane, Huaxia Bank’tan bir bağışla finanse edildi ve bankanın MBA programından öğrenciler tarafından inşa edildi.

Prefabrik bina, modüller halinde yalıtımı da yapılarak fabrikada monte edildi. Modüller, şantiye alanına geldikten sonra yapısal strüktüre sabitlendi.

Cephelere eklenen çok sayıda pencere, iç mekanın aydınlık olmasını sağlıyor. Odalar, ızgara şeklini takip eden ve bina boyunca bir bütünlük hissi yaratan sunta paneller ile kaplanmış. Binanın inşaat süreci, mimarlar tarafından ahşap konstrüksiyon uzmanlarıyla birlikte denetlenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın