7 Günde İnşa Edilen Konut

Paraguaylı mimarlık ofisi Bauen'in Guaira ormanlarında dik bir yamaç üzerinde tasarladığı konut "Casa Himmel", Paraguaylı bir çiftin emekliliklerini geçireceği bir yaşam ortamı sunuyor.

Konut, Guaira bölgesinde, başkent Asunción’dan yaklaşık 200 kilometre uzakta, dik ve izole bir alanda yer alıyor. Tasarımcılar, evin arazide olabildiğince hafif olması gerektiğine karar vermiş.

Ana strüktür 60 günde üretilmiş ve cıvatalı bağlantılar kullanılarak sadece yedi günde montaj işlemleri tamamlanmış. Strüktürel açıklıklar pencerelere dönüşerek basitçe camla kapatılmış. Projenin her metrekaresi, çarpıcı çevre manzarasının geçmesine izin veriyor.

Planda kabaca haç şeklinde olan yaşam alanları sadece birkaç duvarla sınırlandırılmış. Yamaca dik uzanan evin açık mutfağı, oturma ve yemek odası, ön kapıdan girer girmez ziyaretçileri karşılıyor.

Bu hacmin her iki tarafında da özel alanlar var: bir tarafta kullanıcı yaşam alanı ve diğer tarafta bir spor alanı. Yapının en yüksek noktasında, arkadaki dağlık araziye bakan kapalı bir teras bulunuyor. Bir dış merdiven, elemanlara açık olan ikincil bir çatı terasına çıkıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın