6. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali: “INARfest”

Yaşar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi tarafından 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde altıncısı düzenlenen İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali “INARfest”, 7-11 Aralık 2020 tarihleri arasında Sakai ve Zoom olmak üzere iki farklı platformda çevrim içi olarak gerçekleşti.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan katılıma da açık olan etkinliğin amacı, seminerler ve atölye çalışmaları yoluyla ara sınavlardan sonra bir tür “deneyimleme molası”, kelimenin tam anlamıyla bir festival havası yaratmaktı.

INARfest kapsamında çevrim içi formatta yedi seminer ve iki atölye çalışması düzenlendi. Naif Tasarım’dan Hizmet Tasarımcısı Alper Karagöz, Ürün Tasarımcısı Onur Besen ve İç Mimar Bilgehan Ekiz tarafından tasarım deneyimlerine yönelik olarak “Sektör Deneyimleri ve Mimarlığın Bugünü”, birsel+seck Ürün ve Deneyim Tasarımcısı Meltem Parlak tarafından “Yeniden Tasarım Süreci Çalışmaları”, Emma Krafft kurucusu ve Sanat & Kreatif Direktörü Esin Nalbantoğlu tarafından “İç Mimarlık için Tipografi ve Bilgi Tasarımının Temelleri”, Doç.Dr. Yasemin Afacan tarafından “Kapsayıcı Kamusal Mekan Tasarımı: Ömür Boyu Kullanıcı Dostu Sokaklar”, Endüstriyel Tasarımcı Mustafa Biçer tarafından “Kent Mobilyası için Malzeme Bilgisi”, Endüstriyel Tasarımcı Esra Bici Nasır tarafından “Museum Salon Uygulamasının Yeniden Bağlamlaştırılması” ve DDRLP Tasarım Ofisi kurucusu Mimar Boğaçhan Dündaralp tarafından “Mimarlığın Neye Muktedir Olduğunu Araştırmak” adlı seminerler ilgi gördü. Festivalde seminerlerin yanı sıra, İç Mimar Fulya Ballı yürütücülüğünde “Strüktürün Tamamlayıcısı: Merdivenler” ve Peyzaj Yüksek Mimarları Elvin Sönmez Güler ve İpek Altuğ Turan tarafından “İç Mekanda Yeşil Kullanımı” adlı atölye çalışmaları da düzenlendi.

Seminer ve gün boyu süren atölyeler sonucunda iç mimarlık öğrencileri hem tasarım süreçleri, malzemeleri ve teorileri ile ilgili bilgilenme fırsatı buldu, hem tasarım sürecinde çevrim içi olarak kolektif çalışma şansı yakaladı, hem de etkinliğe katılmış olan seminer ve atölye yürütücüleri ile karşılıklı bilgi aktarımında bulundu. INARfest ile birlikte yalnız mevcut Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile değil, aynı zamanda mezunlar ve tasarım çevresinden kişilerin de katılımıyla gerçekleşen disiplinler arası bir festivale ev sahipliği yapılarak keyifli tartışma ortamları oluşturuldu.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü internet sitesi adresi, bölümün Instagram sayfası, bölümün Facebook sayfası ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Youtube kanalı ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın