6 Genç Sanatçı Siesta Ürünlerini Sanat Eserine Dönüştürüyor

BASE, 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarını Akaretler Sıraevler, Beşiktaş’ta sanatseverlerle buluşturacak. Bu yılki sergi 20 şehirden ve 30 üniversiteden 107 yeni mezunun katılımıyla gerçekleşecek.

14-17 Kasım 2019’da Akaretler Sıraevler’de 25-27-29-31 numaralı binalarda gerçekleşecek olan Türkiye’nin yeni mezun sanatçı platformu BASE, yurdun dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını aynı çatı altında topluyor. 72 üniversitenin 2019 mezunlarından 1575 başvuru alan BASE’te, bu yıl seçici kurul değerlendirmesi sonucu seçilen 30 üniversiteden 107 yeni mezun sanatçı adayının 120 yapıtı yer alacak.

Genç sanatçı ve tasarımcıları destekleyen Siesta Mobilya’nın da sponsor olduğu sergide 6 genç sanatçı, Siesta ürünlerini, farklı malzeme tekniklerini kullanarak sanat eserine dönüştürecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen sergide, 15 genç sanatçı, Siesta sandalyelerini enstelasyon haline getirerek, sergi ziyaretçilerine interaktif bir deneyim yaşatmıştı. Genç sanatçı adaylarına mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde destek olmayı, onlara üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkanı sunmayı amaçlayan BASE, aynı zamanda sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olmayı amaçlıyor.

Derya Yücel küratörlüğünde gerçekleşecek olan BASE 2019’da resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar sergilenecek.

4 gün boyunca sanat dünyasının değerli isimlerini bir araya getirecek olan ’BASE Talks’’ etkinliği ise her gün 11:00-19:00 saatleri arasında yapılacak.

BASE’i takip etmek için:

Instagram

Facebook

base.ist

Etiketler

Bir yanıt yazın