6. Dünya Kentsel Forumu (WUF) Napoli’de düzenleniyor

İBB ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş, Napoli Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan "6. Dünya Kentsel Forumu"na başkanlık yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş, Napoli Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan “6. Dünya Kentsel Forumu”na başkanlık yaptı.

BM-HABITAT’ın düzenlediği en büyük etkinlik olan Dünya Kentsel Forumu (WUF), kentsel gündemle ilgili tüm paydaş ve uygulayıcıları bir araya getiren dünyanın en önemli “toplarında şehirlerin sorunlarına ortak çözüm aranıyor.

Özellikle ulaşım konusunun ağırlık kazandığı toplantıda Başkan Topbaş entegrasyona dikkat çekerek ”entegre edilmeyen toplu ulaşım amacına ulaşmaz. Bunun için ulaşım mastır planı yapılmalı ve o plan çerçevesinde çalışılmalı” dedi.

Metropol kentlerin ortak sorunu olduğu fikrinde birleşin belediye başkanları, trafik sorunun çözümünde ortak kararlar alınması ve eğitimin ve yönetimin bir arada yürütülmesi görüşünde birleşti.

Konuşmacılar, elektrik, ibrit, deniz araçlarının kullanılarak doğaya salınımın azaltılması konusunda da çalışmalar yapılması kararını aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın