6.5 milyon eve yıkım geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 14.5 milyon konutun taranacağını ve yaklaşık 6.5 milyon konutun ise yıkımının gerçekleştirileceğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün soru önergesini yanıtlayan Bayraktar, İstanbul ve diğer iller için ‘riskli alan’ ilan edilmesinden sonra uygulanacak iş ve işlemler hakkında bilgi verdi. Bayraktar, ‘Alanda yaşayan nüfus ve yapılara ilişkin mevcut durumun belirlenmesi, elde edilen veriler doğrultusunda Kentsel Tasarım Projelerinin hazırlanması, uygulamaya ilişkin anlaşma sağlanan maliklerin tahliye edilmesi, anlaşma sağlanamayan maliklere yönelik kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ve uygulamaya başlanılması planlanmaktadır’ ifadelerine yer verdi.
Bayraktar, afet riski altındaki alanlarda, yapılaşma yoğunluğu artırılmadan güvenli yaşama çevreleri oluşturulacağını, ancak belirlenen riskli alanların, yeniden yapılaşma için uygun olmaması halinde, buradaki hak sahiplerinin bakanlıkça belirlenen rezerv yapı alanlarına yerleşmelerinin temin edileceğini kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın