500 Yıllık Caminin Restorasyonu Durduruldu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan tarihi Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin tuvaletine yapılan mermer pisuvarlı restorasyon işlemi durduruldu.

Gebze’deki tarihi Çoban Mustafa Paşa Camisi’nin tuvaletindeki mermer kaplamalar ve pisuvarlar kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Restorasyondaki skandal basına yansıyınca, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçti. Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nün camide yaptığı incelemeler neticesinde Koruma Kurulu’nda ikinci bir karar alınıncaya kadar restorasyon işlemleri durduruldu.

Etiketler

5 yorum

  • yusuf-burak-dolu says:

    Yorum silmek?

  • derya-gursel says:

    Web sitemizde yer alması uygun bulunmayan küfür/argo içerikli yorumlar editörler tarafından silinir.
    İyi çalışmalar dilerim,

  • derya-gursel says:

    Yusuf Bey,
    Önemli olan ifadeyi kullanış biçiminiz. Sanırım siz de Mahmut Bey’in yazısıyla sizin yorumunuz arasında bir fark olduğuna dair bize hak vereceksiniz.
    Ayrıca haber, bir önceki haber ile aynı metne sahip olduğu için kesildi. Sadece bilgi amaçlı size bu açıklamayı da sunayım.
    İyi çalışmalar

  • yusuf-burak-dolu says:

    Sanırım yorumumun silinmesine sebep olan kelime (***, şimdi yazarsam bunu da sileceksiniz küfür/argo diye demek ki) yayınladığınız bir köşe yazısında tam 4 kere geçiyor. Şimdi bütün arkitera içeriğinde diğer küfür/argo sayılabilecek kelimeleri arattırmayın bana : )
    http://rktr.co/1mEl0wg
    Bu arada haberi de kesip kırpmışsınız sanırım. ‘Modern’ kelimesi de mi küfür?

  • faruk-ozgokce1 says:

    Uygulama ile ilgili bilgim yok ama söz konusu Çoban Mustafa Camii’nin duvar örgüsü ile mevcut fotoğraftakini ayırt edemeyecek kadar dikkatsiz mimarlar olduğumuzu kabul etmek lazım. Beni de başka bi arkadaşım uyardı. Maalesef sosyal medya ile artan herşeyi eleştirme kültürü yanlış cümlelerle dahi haklı gibi görünmemizi sağlıyor.
    Mevcut alanda külliye var cani ile birlikte. Büyük ihtimalle külliyenin bir kısmına yapıldı bu. Pek doğru olmadığı kanaatindeyim. Ancak “Cami duvarına pisuar yapan eceli gelen mimar” minvalinde eleştiriler yapmanın da doğru olmadığı aşikar.

Bir yanıt yazın