“5 Ocak Stadı yeşil alan ağırlıklı sosyal donatı alanı olsun”

Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk 5 Ocak Stadyumu'nun yeşil alan ağırlıklı sosyal donatı alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk, yeni yapılacak şehir stadının inşasının ardından mevcut 5 Ocak Stadyumu’nun ne şekilde değerlendirileceği yönündeki tartışmalarla ilgili olarak, “Stadyum çevresinin yeşil alan ağırlıklı sosyal donatı alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Başkan Prof.Dr. Öztürk’ü makamında ziyaret etti ve ‘5 Ocak Stadı yeri’ konusunda düzenlenen ‘kent içi dönüşüm ulusal mimari fikir yarışması’ sonuçlarının yer aldığı bir katalogu hediye etti. Bir süredir kamuoyunda tartışılan mevcut stadyum bölgesinin yenisi inşa edildikten sonra ne şekilde değerlendirileceği yönündeki tartışmalara değinen Başkan Prof.Dr. Azim Öztürk, “Mevcut stadyum ve çevresinin halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yeşil alan ağırlıklı olmak kaydıyla sosyal donatı tesisleri inşa edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bölgeyle ilgili imar düzenlemeleri yapılırken bu görüşlerimiz doğrultusunda düzenleme yapılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Kamışlı, oda olarak düzenledikleri yarışmaya katılan ve dereceye giren eserlerin de tıpkı Başkan Prof.Dr. Öztürk’ün ifade ettiği doğrultuda yeşil alan ağırlıklı sosyal donatı içeren projeler olduğunu belirterek, “Sayın Başkanım sizin stadyum bölgesinin yeşil alan ve sosyal donatı şeklinde düzenlenmesi talebinizin olduğunu bilmek bizleri çok sevindirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın