5 Kadının Cinsel Tacizle Suçladığı Richard Meier Yönetimden Çekildi

The New York Times’da ayrıntılarıyla yayınlanan cinsel taciz suçlamalarının ardından Richard Meier, ofisin yönetiminden 6 ay uzaklaşacağını açıkladı.

83 yaşındaki ünlü mimarın cinsel tacizine uğradıklarını beyan eden 5 kadının 4’ü farklı zamanlarda Richard Meier’in mimarlık firmasında çalışmışlardı. Beyan sahiplerinden ikisi, taciz olayının son on yıl içinde yaşandığını belirtmişti. The New York Times’ta yayınlanan habere buradan ulaşabilirsiniz.

Meier gazetede yayınlanan haberin ardından şu açıklamayı yaptı:

Sözlerim ve eylemlerim nedeniyle rencide olmuş kadınların açıklamalarından derinden üzgün ve utanmış durumdayım. Anımsadıklarımız farklı olabilse dahi, davranışlarımdan rencide olan herkesten içtenlikle özür dilerim.

Açıklamanın ardından bir açıklama da mimarın mezun olduğu Cornell Üniversitesi’nden geldi. Üniversitede geçtiğimiz ocak ayında, Meier’in desteklediğiyle, lisans programında okuyan başarılı kız öğrencilerin yararlanabileceği bir burs programı başlatılmıştı. Cornell’in Mimarlık, Sanat ve Planlama Fakültesi’nin başındaki Kent Kleinman, eski mezunlarından ve destekçilerinden olan Richard Meier’in özür dilemiş olmasına rağmen habere konu olan davranışların kabul edilemez olduğunu; mimarın adının fakülteye verilmesinden vazgeçildiğini, burs programlarıyla ilgili olarak ise nasıl bir eyleme geçilebileceğinin araştırıldığını açıkladı. bkz

1984’te Pritzker Ödülü alan mimara yöneltilen suçlamaların ardından Pritzker Ödülü’nden yapılan açıklama ise ödülün geri çekilmeyeceği yönünde oldu. Ödülün o zaman dilimindeki mimari hünere verildiğini, ödül sahiplerinin özel hayatları üzerinde söz sahibi olmadıklarını açıklayan kurum; öte yandan bütün cinsel suçlamaları ciddiye aldıklarını, hiçbir bireye yönelik istismarın kabul edilebilir olmadığını ekledi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın