40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, Kuzey Afrika Bölgesi ve Katar’ı Ağırlıyor

40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bu sene, “Konuk Bölge Projesi”nde Kuzey Afrika ülkeleri ve "hedef pazar" olarak da Katar ağırlanacak. Fuar 23-27 Mayıs 2017’de gerçekleşecek.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 40. yılını kutluyor. Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan ve Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl, 100.000 m2 kapalı ve açık alanda, 1.250 katılımcı firmanın sergileyeceği 18.640 ürünü, 105 ülkeden 111.000 yerli, yabancı ziyaretçi ile buluşturacak. Fuar bu yıl 23-27 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri kapsamında, “Konuk Bölge Projesi”nde, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkeleri, “Hedef Pazar Projesi”nde ise 2030 Ulusal Vizyon Programı Projeleriyle büyük potansiyel taşıyan ve 2022 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak olan Katar ağırlanıyor.

“Kuzey Afrika yeniden Türk yapı sektörünün odağında…”

40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bu yıl “Konuk Bölge Projesi”nde ağırlanacak Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik açıdan hızla toparlanan, istikrarlı bir büyüme sergilediğini vurgulayan Burcu Başer; bölgenin alt yapı, ulaştırma, lojistik, sağlık, turizm gibi alanlarda artan yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğinin altını çizdi. “Hedef Pazar” Katar’da ise 2017-18 döneminde, inşaat sektörünün yüzde 9,0 büyüme göstermesini beklediklerini, Katar’ın 2030 Ulusal Vizyon Programı ve özellikle 2022 Dünya Kupası için olmak üzere spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarında önemli projelere sahip olduğunu belirtti. Başer, bu ülkelerde açıklanan projelerin ve olumlu ekonomik gelişmelerin, Türk yapı sektörüne yeni iş ve işbirliği fırsatları doğurduğunu sözlerine ekledi.

Projenin fuar sırasında düzenlenecek etkinlikleri kapsamında; “Kuzey Afrika – Türkiye İnşaat Forumu”nda Türkiye ve Kuzey Afrika’dan konunun üst düzey yetkilileri konuşmacı olarak yer alacak. Türk yapı sektörünün bölgedeki yatırım, işbirliği ve ihracat potansiyelinin değerlendirileceği toplantının ardından düzenlenecek “İkili İş Görüşmeleri” bölümünde, katılımcı firmalar ile alım heyetleri yeni iş ve işbirliği fırsatları için bir araya gelecek.

Hedef Pazar: 2030 Ulusal Vizyon Programı ve 2022 Dünya Kupası projeleriyle dikkat çeken Katar…

Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Hedef Pazar Projesi”nde bu yıl Türk yapı sektörü için güçlü bir potansiyel oluşturan Katar değerlendirilecek. Değeri 299,7 milyar dolar olan 2030 Ulusal Vizyon Programı ve 2022 Dünya Kupasına yönelik spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarındaki birçok projeyle dikkat çeken Katar, Türk yapı sektörü için büyük bir potansiyel taşıyor.

Proje kapsamında fuarda gerçekleştirilecek “Katar – Türkiye İnşaat Forumu”nda, Katar’dan gelecek olan üst düzey yetkililer, bölgenin inşaat sektörüne dair barındırdığı iş ve yatırım fırsatlarını, Türk yapı sektörü profesyonellerine aktaracak. Forum’un ardından gerçekleşecek “İkili İş Görüşmeleri”nde Katar’dan gelen alım heyetleriyle Türk yapı sektörü profesyonelleriyle bir araya gelecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın