4. Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu Yapıldı

MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlar Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen Ulusal İç Mimarlık Sempozyumlarının dördüncüsü, Işıklar Yapı Ürünleri sponsorluğunda 6-8 Mayıs 2015 tarihleri'nde M.S.G.S.Ü. Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleşti.

Katılımcıları mimar, iç mimar, mühendis, tasarımcı ve akademisyenlerden oluşan sempozyumun teması, “Mekan Tasarımında Disiplinler Arası Yaklaşımlar” olarak belirlendi. Öncelikle iç mimarlık mesleğinin taşıdığı işlevsel ve sanatsal özellikler göz önüne alındığında başta mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar, endüstri ürünleri tasarımı, felsefe, sosyoloji, psikoloji olmak üzere pek çok disiplinle ilişkiyi güçlendirmeyi hedeflemek.

Yaşamı yeniden biçimlendirerek değişime imkan tanıyan her alanda ve yaratıcılığın gelişiminde disiplinler arası iş birliğinden yararlanmanın gerekliliği yadsınamaz. D.N.Perkins’in “Disiplinlerin kesiştiği noktada yenilik olasılığı artar” diyerek vurguladığı gibi 4.Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu da iç mimari tasarıma yeni açınımlar kazandıracak bir platform oluşturuldu.

Sempozyumda; belirlenen tema kapsamında değerlendirilerek, bilim kurulu tarafından seçilen bildiriler, üç gün boyunca sunuldu ve tartışıldı. Konu ile ilgili panel ve söyleşilerin yanı sıra sanatsal performansları ile de bilimsel toplantılar arasında ayrıcalıklı bir konumda olan etkinlik, 8 Mayıs 2015 Cuma günü sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın