4 Asırlık Eski Kağıt Fabrikasının Yenilenmesi

Barselonalı mimarlık firması Taller 9s Arquitectes, Sant Pere de Riudebitlles'deki eski Cal Xerta kağıt fabrikasını yeniledi. Proje, bölgenin yerel kağıt endüstrisi hakkında bir merkez olması ve binaya yeni bir kullanım amacı sağlamak için tasarlanan masterplanın bir parçası.

Sant Pere de Riudebitlles, İspanya’nın Katalonya bölgesindeki Alto Penedés bölgesinde, Barselona eyaletinde bir yerleşim yeri. Bitlles Nehri, yerleşim yerinin ekonomik kalkınmasında her zaman büyük öneme sahip.

Proje, Bitlles nehrinin yatağında bulunan, 4 asır boyunca faaliyet gösteren endüstriyel mirasının yeniden hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirilmiş. Harap durumdaki, kullanılmayan eski değirmen yeniden elden geçirilmiş ve eski makineler güvenli bir şekilde sergilenir hale getirilmiş.

Yenileme projesi, kültürel ve ekonomik canlanma için eski şehrin ve nehrin kentsel canlandırılması için geliştirilen yerel stratejinin de bir parçası. Köyün ve nehrin, kağıt endüstrisi konusunda yüzyıllardır sürdürülen, hala da ayakta olan, büyük bir geleneği var.

Taller 9s Arquitectes tarafından önerilen proje asgari müdahale ile eski değirmeni canlandırmaya çalışıyor. Aşamalar halinde yürütülen projenin ilkinde binanın güçlendirilmesine, ikinci aşamada iç mekan ve cephe odaklanılmış.

Cephelerdeki farklı uygulamalar binanın tarihi boyunca geçirdiği gelişmeleri gösteriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın