3XN Sağlık ve Yaşam Bilimi Yenilik Merkezi Olan “Forskaren”in Tasarımı İçin Seçildi

3XN, Stockholm'deki sağlık ve yaşam bilimi için bir yenilik merkezi olan “Forskaren”in tasarımı için seçildi.

Stockholm yakınlarındaki Hagastaden’de merkezi bir konumda yer alan Forskaren, şehirle etkileşim içinde ve yeni iş birliği ortamları oluşturacak bir bina olacak.

Sağlık, yaşam bilimi ve tedavisi alanlarında birinci sınıf araştırmaların yapılacağı yeni bölge, konut, yeni bir metro istasyonu, rekreasyon alanlarını da barındıracak.

Forskaren’in karakteristik dairesel biçimi ve Hagastaden’deki merkezi konumu, binayı yeni bölgede doğal bir buluşma noktası haline getiriyor. Binanın halka açık olanakları ve çevresindeki meydan, bölgedeki yeni yaşam için katalizör görevi görüyor.

Genel tasarım konsepti açık, davetkar ve gezinmesi kolay bir bina oluşturmak.

İçeride ve dışarıda ahşap, doğal taş, beton ve cam gibi hafif malzemeler kullanılmış. Binanın dışındaki ahşap çıtalar binaya ritmik bir vurgu sağlıyor ve dairesel tasarımı vurgulayan dinamik bir cephe oluşturuyor. Girişteki cam cephe içinden geçenler için şeffaf ve davetkar bir bakış sunuyor.

Binanın içindeki atrium kendine özgü spiral bir merdivene sahip. Atriumda açık ve davetkar işyerleri, interaktif sergi alanları, restoran ve halka açık kafeler bulunuyor.

Buna ek olarak, sürdürülebilirlik kavramı tasarımda önemli bir yer tutuyor. Bina içinde çalışanlar için en uygun açıdan gün ışığının alınması, sosyal ve yeşil bölgeler yaratılması planlanıyor.

Forskaren, en yüksek sürdürülebilirlik standartları göz önünde bulundurularak tasarlanmış.

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın beşinci konuğu Danimarka merkezli 3XN’nin kurucusu ve yönetici ortağı mimar Kim Herforth Nielsen olacak.

Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın yapacağı etkinlik 17 Haziran Çarşamba günü saat 16:00’dan itibaren Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Online gösterime kayıt olanlara gösterim saati öncesi hatırlatma gönderilip videonun linki paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın