3XN, Belçika’da Organik Forma Sahip Yeni Sergi Alanını Tamamladı

3XN, dijital teknolojilerin tarihine adanmış Grognon Exhibition Space projesini yakın zamanda tamamladı. Belçika'nın Namur kentinde, iki nehrin birleştiği yerde bulunan proje, Roma Dönemi'den kalma kalenin yanı sıra Valon Parlamentosu'na komşu.

Bir dizi organik eğri, yapının şeklini, alanın tarihine saygılı bir yaklaşım içinde çevreyle diyalog oluşturan sürekli bir hareket halinde. Peyzaj benzeri tasarım, çatısı Meuse Nehri’ne doğru eğimliyken, tarihi parkın yapının üzerinde devam etmesine izin vererek, çimenlerle dikilmiş geniş basamaklı teraslı bir meydan oluşturuyor.

Bu yeni kamusal meydan, kentsel etkinliklerden sokak performanslarına kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve kent için yeni bir sosyal alan oluşturacak şekilde tasarlanmış. Teraslı yamaç, nehir boyunca uzanan bir patika ve müzik performanslarının yapılabileceği yüzen bir platform ile devam ediyor.

“Başlangıç noktası, manzarayı ve binayı tek bir kompozisyonda birleştirmekti. Hem kamusal meydan hem de kültürel yapı için tek bir mimari konsept, aynı anda basit ve anlaşılır, deneyimler ve çeşitliliklerle dolu bir alan sağlıyor. Meydan ve yapı birlikte bu eşsiz tarihi konum için önemli bir yer ve bir kimlik oluşturuyor.”
Jan Ammundsen

Cephe, örüntü oluşturan bir dizi galvanizli çelik çıtaya sahip. Bina eğimi arttıkça çıtaların genişliği artıyor ve camdan opaklığa doğru kesintisiz bir geçiş sağlıyor. Yarı dairesel yapıda, sürgülü kapılar ve dağıtılmış kolonlarla esnekliği sağlanan bir fuaye ve çok amaçlı bir salon bulunuyor.

Mekan, iç ve dış mekanlar arasında meydana doğru açılıyor. Döner bir merdiven, şehrin 180 derecelik manzarasına sahip açık mutfaklı bir restorana çıkıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın