3D Baskı Takılara Gizlenmiş Hikayeler

Brooklyn'li mimar Artur Dabrowski, mimari dokunuşlarla, tavşan figürlerinin baskın olduğu takılar tasarlıyor.

“Multiply Like Rabbits”, Brooklynli mimar Artur Dabrowski’nin 3D baskıyla üretilen mücevher tasarımlarına odaklandığı küçük objeler atölyesi. Yüzük, bileklik ve kolyelerden oluşan tasarımlar, anlamsal altyapı (detaylar, hikaye) ve derinlik konseptinin biçimsel dili (gölgelendirme, kompozisyon, alan derinliği) etrafında şekillenmiş.

“Chasing Rabbit Cuffs”, keskin geometrik kenarlar ve eğrisel iç kısımlarlar ile oynanarak oluşturulmuş. Dabrowsky:

Çizgileri daha çok mimari parçalarla oluşturmama rağmen ucu açık bir hikaye yaratmak için, karakter olarak tavşanları kullandım. Her zaman soruyorlar: “Neden tavşan?” Onları çizmeye okul dönemimde, defterlerimin kenarını kullanarak başladım ve düşüncelerimi, duygularımı aktarmak amacıyla karakterize ettim. Bence karakterize edilmiş hayal dünyası eğlenceli. Tavşan sevimli, etrafta zıplıyor, yemek yiyor vs. ve yaşamını bu dünyada naif bir şekilde devam ettiriyor.

Artur Dabrowski’nin tasarladığı ilk tavşan yüzükte tavşanlar bir aralığın iki tarafına yerleştirilmiş. Tasarımcı, mimari serilerinde olduğu gibi bu seride de kişisel önemi bulunan arketipleri kullanmış.

Örneğin, Tuğla kemerler okuldayken benim için bir takıntı gibiydi. Onlara zamansız bir işlev ve anlam kazandıran dokunsal ve nostaljik bir şey var. Ben Brooklyn’de tuğla bir apartmanda büyüdüm bu yüzden tuğla duvarları içedönük çocukluğumla ilişkilendiriyorum. Kemer, içedönük benliğimden hala gurur duyarken, köşeyi dönüp açılabildiğim ve kendimi ifade edebildiğim metaforik bir portal haline geliyor.

Tüm mücevher parçaları yüksek çözünürlüklü 3D balmumu baskıyla üretilip püsüzsüz bir yüzey elde etmek amacıyla cilalanıyor. Koleksiyonda üç farklı renk kullanılmış: bronz, pirinç ve gümüş.

“Brick Arch Ring” bileklik bilgisayar algoritması kullanılarak tasarlanmış.

Tasarım, herhangi bir kalınlık veya genişlik değiştirmeden farklı ölçülere adapte edilebiliyor.

“The Stair Ring” mimari serinin bir parçası ve yükselip alçalma temasını simgeliyor.

‘The Rabbit Choker Necklace’ tavşanı bir hikayenin parçası olarak resmediyor.

‘Falling Rabbit Tie Bar’ ise tasarımcının kendisine ait erkek giyim aksesuar koleksiyonundan.

Etiketler

Bir yanıt yazın