39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul: “Konuk Bölge Afrika Projesi”

39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Konuk Ülke Projesi”ni bu yıl “Konuk Bölge Projesi” başlığı altında Afrika’yı ağırlayarak gerçekleştireceklerini belirtti…

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bu yıl ilk kez bir ülke yerine Afrika Bölgesi’ndeki Kenya, Nijerya ve Mozambik’i konuk olarak ağırlanıyor. Fuar kapsamında bu yıl “Konuk Bölge Projesi”nin yanı sıra Ortadoğu’nun en önemli ekonomileri İran ve Suudi Arabistan’a yönelik İnşaat Forumları düzenleniyor.

YEM Fuarcılık tarafından 10 – 14 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek 39. Yapı fuarı – Turkeybuild İstanbul ile ilgili düzenlenen toplantıda ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, bu yıl “Konuk Bölge Afrika Projesi’nde” üç ülke özelinde Kenya, Nijerya ve Mozambik’in ağırlanacağını açıklarken, Türk yapı sektörüne dair geçtiğimiz yılın değerlendirmelerini ve 2016 öngörülerini paylaştı.

YEM Fuarcılık’ın değişmez hedefinin yapı sektörü için yeni pazarlar yaratılmasına ve iş hacminin artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Burcu Başer, bu hedef doğrultusunda 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu’nun, bu yıl faaliyetlerini “Konuk Ülke Bölge Afrika Projesi” ile İran ve Suudi Arabistan ülkelerine yönelik İnşaat Forumları’yla sürdürdüğünü belirtti. Başer, 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Konuk Bölge Afrika Projesi’nde kıta içindeki coğrafi konumları, hızlı büyüyen istikrarlı ekonomilerinin yanı sıra inşaat sektöründe kaydettikleri büyüme ve inşaat harcamalarıyla yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkelerini ağırladığını belirtti.

İran ve Suudi Arabistan İnşaat Forumları

Son yıllarda artan yeni pazar arayışında sektöre destek verebilmek adına fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere bu yıl İran ve Suudi Arabistan İnşaat Forumları’ da dahil edildi. Fuar sırasında gerçekleşecek panellerde söz konusu ülkelerin üst düzey yetkililerini Türk yapı sektörü profesyonelleriyle bir araya getirilerek, sektöre yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılması konusunda katkıda bulunması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın