39.Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 10 – 14 Mayıs’ta Türk Yapı Sektörünü Buluşturuyor!

Bilgi ve İş Platformu olan Fuar, “İş Geliştirme Platformu” ve “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” yapı profesyonellerine ışık tutuyor.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 39 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası. Bu yıl 10 – 14 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan fuar; 100.000 m2’lik 14 salon ve açık alanda, 11.250 üretici firmanın binlerce ürün, teknoloji ve hizmetini 111.000 ziyaretçiyle buluşturacak.

“Konuk Bölge Afrika Projesi: Kenya, Nijerya, Mozambik”

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” etkinliklerinden Konuk Ülke Projesi’nde bu yıl ilk kez bir ülke yerine, Türk yapı sektörünün hedef pazarları arasında yer alan Afrika Bölgesi ağırlanıyor. “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında gerçekleştirilecek etkinliklerde yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkeleri değerlendirilecek.Proje kapsamında fuar sırasında düzenlenecek “Afrika – Türkiye İnşaat Forumu”nun ardından, bu üç ülke ve kıtanın diğer önemli pazarlarından gelecek satın alma heyetlerini, fuar katılımcı firmalarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya getirilecek.

Projeyle, yılda toplam 35 milyar dolar inşaat malzemesi ithal eden Kenya, Nijerya ve Mozambik’in, artan inşaat harcamalarıyla Türkiye inşaat malzemeleri ihracatının büyümesinde etkili olması amaçlanıyor.

İş Geliştirme Platformu Etkinliklerinde Yenilik: “Hedef Pazar İran Projesi”

“İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri bu yıl ilk kez dâhil edilen ve Kalekim’in destekleriyle gerçekleştirilecek “Hedef Pazar Projesi”nde ambargonun kalkmasıyla Türk yapı sektörünün gözde pazarlarından biri olan İran değerlendirilecek. Proje kapsamında “İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda Türk yapı sektörü profesyonelleriyle hedef pazar İran’daki iş fırsatları paylaşılacak.

Mimarlık Alanında Bilgi Akışı sağlayan “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” Etkinlikleri…

Fuarın bu yıl geliştirilen yenilikleri arasında yer alan “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri sektöre mimarlık alanında bilgi akışı sağlayacak. “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” başlığı altında bu yıl dört farklı Etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler şöyle;

  • Mimar Selçuk Avcı, “Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve Türk Müteahhitler Birliği Deneyimi” Semineri
  • Chris Bosse, “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” Konferansı
  • “Mimarın Yeni Malzemeleri” Etkinliği
  • “Mimarlıkta Kariyer” Semineri

Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmelerinde 40 ülkeden satınalma heyeti geliyor…

Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor ve firma yetkilileri Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getiriliyor. Katılımcı ülkeler şunlar: Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Özbekistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yunanistan ve Zambiya.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul hakkında detaylı bilgi ve online davet için www.yapifuariistanbul.com ziyaret edilebilir..

Etiketler

Bir yanıt yazın