360° Kitap

Yusuke Oono'nun geliştirdiği 360°BOOK, 3 boyutlu, panoramik bir dünya yaratılmasını sağlayan, farklı bir kitap formatı.

Dairesel ve dinamik biçimde açılan kitapların her sayfası izleyiciyi 2 boyutlu bir sahneden, 3 boyutlu bir dünyaya/dioramaya çeken, incelikle hazırlanmış sanat eserleri.

1983 yılında Almanya’da doğan Yusuke Oono, Tokyo Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi aldı. Aktif olarak mimarlık yapan Oono, aynı zamanda iç mekan ve ürün tasarımı ile sanat enstalasyonu dahil olmak üzere farklı alanlarda da çalışıyor.

360°BOOK Mount FUJI

360°BOOK Mount FUJI, bulutlar ve turnalarla örülmüş bir şaheser ve zarif bir diyorama. Kitabı dairesel hareketlerle açtığınızda, göz açıp kapayıncaya kadar üç boyutlu bir diyorama beliriyor.

360°BOOK Snowy World

Kitap, karlı bir orman, ayrıntılı köknar ağaçları ve kar kristallerinden oluşan gümüşi beyaz bir “Noel” dünyasını 360° olarak yeniden yaratıyor.

360°BOOK Hokusai Suzume Odori

“Serçe Dansı”, serçelerin hareketlerini taklit eden dansçılar tarafından icra edilen geleneksel oyunlardan birisi. Senshu’daki Sakai’den taş ustaları tarafından yapılan doğaçlama bir danstan kaynaklandığı düşünülüyor.

Katsushika Hokusai (1760–1849), etehon serilerinden biri olan “Hokusai Manga”nın üçüncü cildinde bu “Serçe Dansı”na yer vermişti. Hokusai’nin canlı fırça darbeleri, uşak kimonosu ve şapka giyen insanların dans hareketlerini her an hareket etmeye başlayacakmış gibi canlı bir şekilde yakalıyor.

Oono’nun şimdiye kadar yayınlanan diğer iki kitabının ismi 360°BOOK Earth and the Moon ve 360°BOOK Snow White.

Etiketler

Bir yanıt yazın