Eski Sanayi Yapısında Yeni Gençlik Merkezi

Danimarka'nın Viborg şehrinde yer alan eski bir sanayi yapısını Danimarkalı mimarlık ofisi EFFEKT, içerisinde çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı gençlik merkezine dönüştürdü.

Binada, parkour, kaykay, serbest tırmanış ve basketbol gibi sporlar için çok çeşitli olanaklar bulunuyor. Bunun yanı sıra, müzik prodüksiyonu, animasyon stüdyosu, üretim laboratuvarı, çeşitli sanatçı stüdyoları ile ahşap ve metal atölyeleri için özelleştirilmiş alanlar da var.

Binanın cephesini saran polikarbonat levha kaplama içeriye kontrollü ışık gelmesini sağlarken davetkar bir görünüm de sunuyor.

Ayrıca bu çeper yerel sanatçıların sanatlarını sergileyip yansıtmaları için dev bir tuval görevi de görecek.

Mekandaki fonksiyonlar, mekânsal kalite, gün ışığı ve sıcaklık özel gereksinimlerine göre düzenlenmiş.

EFFEKT’ten Mikkel Bøgh, eski strüktürü korumanın ve malzemelerin yeniden kullanımının yenileme çalışmasını düşük bütçeli yapmalarına imkan verdiğini söylüyor.

Binanın orijinal bileşenlerinin birçoğu, parkour faaliyetleri ve hangar alanları için mobilya elemanları olarak yeniden tasarlanmış. Mimarlar, binanın nihai maliyetinin geleneksel spor salonunun yaklaşık üçte biri olduğunu da ekliyor.

Mimarlar, çevredeki arazinin Viborg’un merkezine bağlayan yaya ve bisiklet yolu aracılığıyla gençlik merkezinin doğal uzantısı haline geleceğini düşünüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın