Ankara Ofis Kulesi 2018 Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nde “En İyi Yüksek Yapı” Ödülünü Kazandı

Ankara Ofis Kulesi, 2018 Uluslararası Mimarlık Ödülleri'nde "En İyi Yüksek Yapı" kategorisinde dünyanın 31 farklı ülkesinden ödül almaya hak kazanan 100 projeden biri oldu.

Boston kökenli Anmahian Winton Architects’in tasarladığı rggA Mimarlık’ın yerel danışmanlığını yaptığı Ankara Ofis Kulesi, Chicago Athenaeum: Mimari ve Tasarım Müzesi ve Avrupa Sanat Tasarım ve Kentsel Çalışmalar Merkezi tarafından düzenlenen 2018 Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nde “En İyi Yüksek Yapı” kategorisinde dünyanın 31 farklı ülkesinden ödül almaya hak kazanan 100 projeden biri oldu.

Her yıl farklı bir ülkenin seçkin mimarları, akademisyenleri ve mimarlık eleştirmenlerinden oluşan jüri değerlendirmelerini 2018 Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nin 12.versiyonunda İstanbul’da gerçekleştirdi. 2018 ödüllerinin jüri üyeleri arasında Melike Yetim (DS Architecture) Serkan Cakit (Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri), Elif Simge Fettahoğlu (Tabanlıoğlu Architects) M. Yiğit Ersü (RMJM, Architects & Urban Planners), Zeynep Tümertekin (Mimarlar Arch) Alper Aytaç (Aytaç Architects) yer alıyor.

Ödüller 28 Eylül 2018 tarihinde Atina’daki Akropolis’in önünde özel bir ödül töreni ve “The City and The World” sergisi açılışı ile sahiplerine sunulacak. Sergi Ekim 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilirken, 2019 yılı itibari ile farklı Avrupa ülkelerinde açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın