30 Yıl Sonra Gelen Kütüphane

30 yıl önce kurulan Mimar Sinan Fen-Edebiyat Fakültesi, 11 bağışçının desteğiyle nihayet kütüphanesine kavuştu. En büyük bağışı 12 bin kitapla Doğan Hızlan yaptı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 30 yılın sonunda kütüphanesine kavuştu. Açılışı dün, üniversitenin Bomonti Kampüsü’nde gerçekleşen kütüphane, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı, yazar, eleştirmen Doğan Hızlan’ın yanı sıra Behcet Necatigil, Gülçin Çandarlıoğlu, Sabit Ayasbeyoğlu, Sönmez Atasoy, Cevdet Kudret, Halide Dolu, Şevket Ergin, Uluğ İğdemir, Şerif Ali Yavuz ve Erol Yurdakul adına yapılan bağışlar sonucu oluşturuldu. Açılışta konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Fatma Senyücel, sözlerine “30 senelik fakültemiz böyle bir kütüphaneye ancak kavuştu” diyerek başladı, bağışçılara, bağışçı yakınlarına ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Daha sonra da teşekkür plaketlerini verdi.

Kütüphaneye en yüksek bağışı 12 bin 87 adet kitapla Doğan Hızlan yaptı. Hızlan, açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, “Kitabın sebep olduğu tüm buluşmalar benim için çok güzeldir. Buna vesile olan, bu kitaplığın açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkürler. Öğrenci arkadaşlarımın da bu kitapları beğeneceklerini ve yararlanacaklarını umuyorum” dedi ve kendisine maddi-manevi destek olan Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya da teşekkür etti. Açılışa Vuslat Doğan Sabancı’nın yanı sıra Hürriyet Gazetesi yöneticileri Ahmet Dalman, Enis Berberoğlu, Bülent Mumay, Dursun Ali Yılmaz ve Ertuğrul Özkök de katıldı.

Sanat dünyasında ‘edebiyatın cumhurbaşkanı’ olarak anılan Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Doğan Hızlan, daha önce de binlerce kitap bağışlamıştı. Hızlan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 20 bin kitap bağışlamış ve Antalya Atatürk Kültür Parkı içindeki 900 metrekarelik bir alanda kurulan kütüphaneye Doğan Hızlan Kütüphanesi ismi verilmişti. Ayrıca TÜYAP Beylikdüzü’nde Doğan Hızlan Kıtaplığı kurulmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın