30. Meridyen Jürisi Kartepe’de toplandı

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kartepe İçin Düşünüyorum - 30. Meridyen Özgün Fikir Proje Tasarımı Yarışması jürisi yarışmaya katılan 14 projeyi değerlendirmek üzere Kartepe Derbent Uygulama Oteli'nde bir araya geldi.

Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışması yönetmeliğine dayanılarak serbest ulusal ve tek kademeli olarak Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kartepe İçin Düşünüyorum – 30. Meridyen Özgün Fikir Proje Tasarım Yarışması”nda görev alan jüri değerlendirme yapmak üzere Derbent Uygulama Oteli’nde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde toplandı.

Toplantıda jüri başkanı Yüksek Mühendis Mimar İstanbul Teknik Üniversitesi Kent ve Bölge plancısı Prof.Dr. S.Güven Bilsel, asil jüri üyeleri Heykeltraş Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Vildan Çetintaş, Grafiker Kocaeli Üniversitesi İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci, Yüksek Mimar Şehir Plancısı Dr. Ahmet Uzel ve Prof.Dr. Nihal Şenlier hazır bulundu. Danışman jüri olarak Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Belediye Başkan Yardımcıları Bali Holat, Efkan Atmaca ile yedek jüri üyeleri Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Mustafa Kasımoğlu ve Peyzaj Mimarı Zuhal Oğuz ile raportör Şehir Plancısı Ferda Özparlak da değerlendirmeye katıldı.

Dünya ölçeğinde 30. Meridyenin Kartepe sınırlarından geçtiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ülkemizde yaz ve kış saat farkını belirleyen 30. Meridyenin bu anlamda ilçenin tanıtılması açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Jüri Başkanı Prof.Dr. S. Güven Bilsel de, 30. Meridyen Özgün Fikir Proje Tasarımı kapsamında gelen eserleri değerlendirerek, yarışma kapsamında yarışmacıların, mimarı ve mekansal tasarım yaklaşımlarını değerlendireceklerini kaydetti. 15 Bin TL ödüllü ve 14 eserin değerlendirildiği “Kartepe İçin Düşünüyorum 30. Meridyen Özgün Fikir Proje Tasarım Yarışmasının sonuçları 29 Şubat 2012 tarihinde açıklanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın