3. Lizbon Mimarlık Trienali için Baş Küratör Aranıyor

Ekim 2013-Ocak 2014 tarihleri arasında Lizbon'da yapılacak 3. Lizbon Mimarlık Trienali için baş küratör arıyor. Son başvuru tarihi 28 Ağustos 2011.

2007 yılında “Kentsel Boşluklar” temasıyla gerçekleşen ilk etkinlik birçok küratör ortaklığıyla düzenlendi. 2010 yılında gerçekleşen “Konutlar Hakkında Konuşmak” konulu 2. etkinlik ise baş küratör Delfim Sardo tarafından düzenlendi. Şimdi ise, Ekim 2013-Ocak 2014 tarihleri arasında Lizbon’da gerçekleşecek 3. Lizbon Mimarlık Trienali için yeni baş küratörünü arıyor.

Lizbon Mimarlık Trienali Hakkında
Lizbon Mimarlık Trienali, 2006 yılında, uluslararası düzeyde büyük mimari ölçekteki çağdaş mimari üzerine tartışma konusunda bir platform kurma amacı ile oluşturuldu. 2007 yılından bu yana her 3 yılda bir düzenlenen Lizbon Mimarlık Trienali, İber Yarımadası’nın en önemli mimarlık etkinliği olarak bölgesel ölçekten bina ölçeğine kadar, çağdaş mimari konularını tartışarak, mimari uygulama bir mekanın yaratılmasındaki temel söylemdir prensibinden yola çıkarak mimari yansımaları, tartışmaları, destekleri ortaya koyacak geniş bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

Lizbon Mimarlık Trienali, mimarlık için uluslararası bir vitrin yaratmanın yanısıra uluslararası ve ulusal Poterkiz izleyicilerini buluşturma, geleceğin eğilimlerini belirleme ve mimari uygulamaları bir sanat biçimi olarak keşfetmek konusunda bir fırsat sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın