3. Köprünün ÇED’i Yok, Ama İnşaatı Var

CHP Malatya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 3. köprü için ÇED raporu olmadan devam eden inşaatı meclis gündemine taşıdı.

29 Mayıs 2013’te ÇED Yönetmeliği geçici 3. maddede değişiklik yapılarak çeşitli projelere ÇED muafiyeti getirilmişti. İstanbul’da yapımı devam eden 3. köprüyü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi de bu kapsamda ÇED muafiyetine tabi olmuştu. Ancak Anayasa Mahkemesi, bu düzenlemeyi kaldırdı. Veli Ağbaba da bu iptal kararının ardından 3. köprü için ÇED raporu verilip verilmediğini sordu.

Veli Ağbaba’nın Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

– 3. köprü projesini de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için belirtilen iptal kararının ardından ÇED raporu verilmiş midir?

– Eğer ÇED raporu halen verilmemiş ise yasa gereği inşaatın ÇED raporu olmadan sürmemesi gerekirken bahsedilen inşaatın devam etmesi hukuka uygun mudur?

– Bahsedilen proje ile ilgili olarak ÇED raporu alınana kadar inşaatın durdurulması için girişimde bulunacak mısınız?

– Bahsedilen projenin sadece 3. Köprü kısmı için 400 bine yakın ağaç kesilecek olmasına karşın ÇED raporu olmadan bu projeye devam edilmesinin yaratacağı telafisi mümkün olmayan zararlar için ne düşünülmektedir? Bu riski önlemeyi düşünmüyor musunuz?

Etiketler

Bir yanıt yazın