“3. Köprü’deki İş Cinayeti Affedilemez Bir Kent ve İnsanlık Suçudur”

3. Köprü inşaatında hayatını kaybeden işçiler için Kuzey Ormanları Savunması'ndan basın açıklaması geldi.

Kuzey Ormanları Savunması ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi 3. Köprü inşaatında meydana gelen iş kazası sonucu hayatını kaybeden 3 işçi için bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması şu şekilde:

“AKP’nin mega projeleri doğayı ve insan hayatını yok ediyor

İstanbul’da inşaatı devam eden 3. Köprü’nün Reşadiye-Çamlık bağlantı yolu üzerindeki 35 No’lu viyadüğünün başlık kirişinin beton dökümü esnasında kalıbın açılması ile meydana gelen göçükte elli metreden toprak zemine düşen 3 işçi yaşamını yitirirken, 2 işçi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

29 Mayıs 2012 günü İçtaş İnşaat-Astaldi Ortak Girişim Grubu 3. Köprü ihalesini aldı. İhaleyi alan İçtaş İnşaat; köprü inşaatının bir kısmını Ongun Yapı’ya taşere etti. AKP’nin taşeron sistemi bir kez daha işçilerin canını aldı.

Evet “Yeni Türkiye”nin yeni bir İstanbul’u olmalıydı. Bunu vaat ediyorlardı. Bu noktada İstanbul’un kuzey ormanlarına köprü, havaalanı ve yeni bir yerleşim yapılmalıydı. Ve bizzat Başbakan Erdoğan iki gün önce 3. Köprü’yü ve çevre yollarını havadan helikopterle denetlemişti. Başbakan’ın bu denetimine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılmıştı. Ve dün (5 Nisan Cumartesi) orada 3 işçi yaşamını yitirdi.

AKP kentleri yağmalıyor, işçilerin canını alıyor…

AKP’nin kentleri talan, doğayı yağma projeleri devam ediyor. Kuzey Ormanlarında 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi mega projelerle yüzbinlerce ağaç katledilirken su varlıkları, ekolojik koridorlar ve canlı yaşamı yok ediliyor. Bu gözü dönmüşlük, bu rant hırsı doğayı katlerken projelerin AKP’yle birlikte palazlandırılan taşeron sistemiyle yürütülmesi işçilerin canına kastediyor. Bizler; doğaya, tarihe ve insana yer olan bir kent istiyoruz!

2014’ün ilk üç ayında tespit edilen 276 iş cinayetinde en az 80 inşaat işçisi yaşamını yitirirken, Nisan ayının ilk 5 gününde de 3. Köprü işçileriyle beraber 7 inşaat işçisi daha can verdi. Uyarıyoruz, inşaatlar başta olmak üzere iş cinayetleri artarak devam edecek…

Bizler; Kuzey Ormanlarını talan edenlere ve yarattıkları taşeron sistemiyle işçilerin hayatını yok edenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.”

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    “AKP kentleri yağmalıyor, işçilerin canını alıyor…” bu nasıl başlık böyle hayret ettim.
    Görüşlerimizi elbette özgürce belirtmeliyiz. Ancak bir parti için “işçilerin canını alıyor” ne demek? bu kabil ifadelerin bizleri adalet merhamet ve gerçeklik algısından koparacağını bunun da bizi hayali bir aleme savurabileceğini düşünüyorum. Kim olursak olalım lütfet genç beyinlere sadece gerçeği ve adaletli yorumlarla vermeye gayret edelim. Evet bu yorumunuza katılanlar olabilir. Ancak bu GERÇEK mi? Buna lütfen doğru cevap arayalım. Yani bir inşaat var. inşaatta da can kayıpları oluyor. Böyle bir durumda suçlu arıyoruz şimdi cevap bulalım samimi gerçeklerin peşinde olarak hava gibi su gibi gerçeğe ihtiyacı olanlar olarak… saygılarımla.

Bir yanıt yazın