3 Boyutlu Yazıcıyla Bir Günde Bir Ev

Bina yazıcıları üreten Apis cor isimli şirket, 24 saatte, kendi yerinde ev bastı. Toplamda 10.134 dolara mal olan evin 175 yıl dayanabileceği söyleniyor.

Binaları kendi arazilerinde basmak üzere taşınabilir 3 boyutlu yazıcılar üreten şirket, ilk evini Rusya’daki deneme sahasında bastı. Evin taşıyıcı ve bölücü duvarları bir günden az sürede basıldı, evin herşeyi ile tamamlanması ise 24 saat sürdü.

38 m²’lik ev tamamlandıktan sonra yazıcı vinçle evin içinden çıkarıldı. 3 boyutlu yazıcı hafif ve kurulumu kolay. Basım süreci, tamamen insansız olmasa dahi, insan müdahalesini en aza indirilecek şekilde tasarlandı.

Önceden üretilmiş düz çatı ve pencereler sonradan monte edildi. Dairesel formlarda basılan evin yazıcısı ile herhangi başka bir plan geometrisinde de bina basılabiliyor. 

Apis Cor‘un kurucusu Nikita Chen-yun-tai web sitesinde, “İnşaatların; hızlı, çevre dostu, verimli ve güvenilir olamayacağına dair düşünceleri değiştirmek istiyoruz. Amacımız, dünya çapında konaklama sorunlarını çözmek için en büyük uluslararası inşaat şirketi olmak.” diyor.

Etiketler

1 Yorum

  • faruk-ozgokce says:

    Çeşitli varyasyonlarla yapı çözümleri yapılabilir. Bir alanda çok sayıda proje üretilebilir, onların hepsini öngörüp en uygunu seçebilir. Ama yarışmalar gibi farklı sunum teknikleri ve becerileri ön plana çıktığında bir mimar eline ihtiyaç duyar diye düşünüyorum.
    Şu var ki , şimdiki çizilen apartman dairelerinden çok daha iyi projeler üretebilirler.
    Konuda düşünürken İnşaat Mühendisleri de aklıma geldi. Kullanılan programlar çok önem arz ediyor ve herşeyi programlardan yapıyorlar. Programlarda olmayan bir kiriş kesiti sunsanız, proje çizemiyorlar. Ama yine de inşaat mühendisleri iş yapıyor. Örnek olarak ele alınabilir diye düşündüm.

Bir yanıt yazın