3.000 Adet Benzersiz 3D Baskı Seramik Karo

Studio RAP, PoortMeesters konutlarında Delft Blue porselen kaplı bir çift kemer için algoritmik tasarım ve 3D baskı teknolojisini birleştirdi.

Yeni Delft Mavisi adı verilen bu kemerler, Delft’te bulunan ve VY Architects tarafından tasarlanmış bir konut projesinin merkezindeki iç avlulara geçişleri işaret etmek için tasarlanmış.

Kemerli geçitlerde, Studio RAP tarafından oluşturulan bir algoritma tarafından belirlenen bir desene göre düzenlenen 3.000 benzersiz 3D baskılı karo kullanılmış.

Geleneksel Delft Blue porselenin renginden esinlenen ve projeye adını veren bu seramik kaplı kemerler, şehrin tarihine gönderme yapmak ve mevcut teknolojik ilerlemeleri göstermek amacıyla tasarlanmış.

Beton merdivenleri kaplayan her bir kemerin üzerindeki desenlerde, yaprak benzeri formlara sahip olacak şekilde Delft Blue porselen desenlerinden esinlenilmiş.

Toplamda, Studio RAP tarafından 3D olarak basılan ve yaklaşık olarak 40 x 30 santimetre ölçülerinde olan 3.000 benzersiz seramik karo kullanılmış ve şeffaf mavi bir cam vernik ile renklendirilmiş.

Delft Mavisi porselenin doğası ve desenlerine ek olarak, karoların şekilleri 3D baskı kısıtlamalarına göre belirlenmiş.

“3D baskı teknolojisinin üretim kısıtlamaları -maksimum genişlik, yükseklik ve derinlik, malzeme davranışı, büzülme ve iç destek yapısı- ile birlikte karolar şekillendirildi.”
Studio RAP kurucu ortağı Ter Hall

“Stilistik ve imalat değişkenleri arasındaki bu tekrarlı süreç, bu kapıyı dijital ustalığı en iyi şekilde sergileyen bir başyapıt haline getirdi.”

Studio RAP, kapıların yerleşim alanını canlandıracağını ve geliştireceğini ve kemerlerin yerleşim sakinleri tarafından benimseneceğini umuyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın