29. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara Açıldı!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen Türk yapı sektörünün İç Anadolu Bölgesindeki en büyük fuarlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara açıldı.

Yapı sektöründeki en son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilendiği fuar, 28,9 milyar TL’lik inşaat harcamasıyla Türkiye genelindeki inşaat harcamalarından %16,5 oranında pay alan Ankara ve Bölgesinin, yapı sektöründeki en verimli ticari platformu özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan yapı sektörünün temsilcilerini aynı platformda bir araya getirdiklerini vurgulayan ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, “YEM Fuarcılık olarak, 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un ardından Ankara’da düzenlediğimiz 29. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, bölgenin inşaat malzemeleri pazarına yönelik, bu yıl da önemli bir rol üstleniyor. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’da da temel motivasyonumuz, bir sergi alanı sağlayıcılığının çok ötesinde, hitap ettiğimiz kesimlere profesyonel bir iş ve iş geliştirme platformu sağlayarak katma değer yaratmaktır. Bu katkıya zemin hazırlamak, ortak olmak ve sektörün gelişimini yakından takip etmek de bize gurur veriyor” dedi.

Yapı malzemeleri sektöründe bölgenin durumu hakkında bilgi veren Burcu Başer, “Ankara başta olmak üzere, İç Anadolu Bölgesi’nde 2015 yılında yapılan inşaat harcamaları 28,9 milyar TL, Türkiye inşaat harcamalarından aldığı pay ise yüzde 16,5’dur. Bölgede 2015 yılında yapılan inşaat harcamaları itibariyle oluşan inşaat/yapı malzemesi pazar büyüklüğü 20,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye’de en çok konut kredisi kullandırılan ikinci il olan Ankara, bölgedeki konut satışının önemli bir bölümünü oluşturuyor. 2016 yılının ilk yedi ayında Ankara’da 75.337 ve bölgede ise 123.717 konut satılmış olup Türkiye geneli konut satışı içinde alınan pay yüzde 17,4 olmuştur. Öte yandan 2015 yılı Yatırım Programı verilerinden yapılan hesaplamada Ankara ve Bölgesindeki toplam kamu inşaat harcamaları ise 6,8 milyar TL. Bu veriler Ankara ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki pazar büyüklüğünü ve gelecekteki potansiyelini açıkça gözler önüne seriyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın