22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir Büyük İlgi Gördü

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük fuarlarından olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir, 22’nci kez düzenlendi.

350 katılımcı en son ürün, hizmet ve teknolojilerini tanıttığı fuar, 23.525 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, “YEM Fuarcılık olarak her yıl düzenlediğimiz Yapı Fuarı – Turkeybuild’i İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de ziyaretçilerimizle buluşturduk. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan yapı sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesindeki temsilcilerini bir araya getirerek profesyonel bir iş ve iş geliştirme platformu sunduk. Bu yıl ayrıca “İş Geliştirme Platformu”, “Seminer Alanı” ve “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” başlıkları altında dört farklı etkinlik düzenledik. Etkinliklerle sektörün iş hacmine katkı sağlamanın yanı sıra sektöre bilgi akışı da sağlamış olduk. Sektöre sağladığımız bu katkılara zemin hazırlamak ve sektör gelişimini yakından takip etmek bizlere gurur veriyor” dedi.

Fuar boyunca gerçekleşen etkinlikler yoğun ilgi gördü!

22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir kapsamında, fuar süresince, yeni pazarlar oluşumuna fayda sağlayacak “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”; sektöre bilgi akışı sağlayacak “Seminer Alanı” ve “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri yapıldı.

Fuarın “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri” kapsamında, YEM Fuarcılık’ın desteklediği, İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İzmirSMD) ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliği ile düzenlenen etkinlik, 3 Kasım 2016 Perşembe günü, fuar alanında 13.30 – 19.30 saatleri arasında yapıldı. İzmirSMD üyesi Türkiye’nin önde gelen 20 mimarlık ofisi ile yapı sektörü profesyonellerini bir araya getiren etkinlik dizisinin beşincisi olan toplantıda, katılımcılar birbirleri ile yüz yüze görüşmeler yaparak üye mimarların projeleri ve firmaların hizmetleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye’de mevcut binaların enerji verimliliği kapsamında farkındalığın arttırılması konusunu temel alan, YEM Fuarcılık’ın desteklediği, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından düzenlenen “BUILD UPON – Bina Enerji İyileştirmeleri İçin Farkındalık Geliştirme Çalıştayı”nda, kamu ve son kullanıcı farkındalığının arttırılması, renovasyon için gereken iş gücü ve karar vericilerin eğitilmesi konuları tartışıldı.

“Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri”nde önemli mimarlar ağırlandı…

Moderasyonunu Yüksek Mimar H. Cenk Dereli’nin gerçekleştirdiği Mimar Kerem Piker ve Doç.Dr. Nurbin Paker’in konuşmacı olduğu “Mimarlık Ortamları” etkinlikte Mimar Kerem Piker ve Doç.Dr. Nurbin Paker “yarışma, ofis, akademi ve daha fazlası” tematik kapsamı üzerine fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlik fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

“Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen ve moderasyonu yine Y. Mimar H. Cenk Dereli tarafından yapılan “Mehmet Kütükçüoğlu ile İzmir’de Mimarlık, Tasarım ve Kentleşmeye Dair'” etkinliğinde  Teğet Mimarlık’ın Kurucu Ortağı Y. Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, İzmir’de paydaşı olduğu projeler ve İzmir’e dair görüşleri üzerinden, İzmir’de mimarlık, tasarım, kentleşme ve yaratıcılığa dair görüşlerini ve bu alanlara dair yerel fırsatlar hakkındaki fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

En iyi standlar ödüllerini aldı! Altın Mıknatıs Ödülleri fuarda verildi…

Yapı Fuarı – Turkeybuild’in geleneksel “Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri” de fuar kapsamında sahiplerini buldu. Yrd.Doç.Dr. Burkay Pasin, Doç.Dr. Şeniz Çıkış, İnş Müh.Yusuf Kılınç, Mimar Yenal Akgün ve İç Mimar Yelda Erantgil’den oluşan seçici kurul, fuarda yer alan stantları; “Standın ürünle kurduğu bağlantı, standın ürünün belirtilmek istenen niteliklerini en iyi şekilde vurgulaması, standın üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi, stanttaki görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler” gibi özelliklerine göre değerlendirmeye tabii tuttular.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda Birincilik Ödülü, tasarımını Asar-ı Nefise’nin yaptığı Ponsblok Madencilik ve Yapı Elemanları San. ve Tic. Aş. firmasına verildi. İkincilik Ödülü, tasarımı kendilerine ait olan Beymetal Alüminyum San. Tic Ltd. Şti firmasına verildi. Üçüncülük Ödülü tasarımı Bora Çelik Dizayn’a Ak Alev Manyezit Levha Üretim san. ve Tic. Aş. firmasına verildi. Mansiyon Ödülü’ne de tasarımı kendilerine ait olan Berk Demir Çelik İnşaat San. ve Tic Ltd. Şti Malzemeleri standı, YEM Fuarcılık Özel Ödülü’ne ise tasarımı kendilerine ait olan Orge Yapı Tasarım Dekorasyon İnş. Nak. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti standı değer görüldü. 

Etiketler

Bir yanıt yazın