2024 Olimpiyat Oyunları Su Sporları Merkezi İçin Açılan Yarışmanın Kazananı Belli Oldu

VenhoevenCS ve Ateliers 2/3/4/ mimarlık ofisleri, Bouygues Bâtiment Ile-de-France, Récréa, Dalkia ve geniş bir danışman ekibi ile işbirliği içinde, Paris'teki yeni su sporları merkezi için açılan tasarım yarışmasını kazandı. 

Yaklaşık 20.000 metrekarelik bir alanı kapsayan Su Sporları Merkezi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na yetişecek şekilde tamamlanacak. Su Sporları Merkezi’nde, Stade de France’a bağlanan yeni bir yaya köprüsü de bulunuyor. Köprü, Su Sporları Merkezi’ne ve Olimpiyat Oyunları’ndan sonra oluşturulacak olan yeni Eco mahallesine açılan yeni kapı olacak.

Sürdürülebilirlik ve biyolojik çeşitlilik, tasarımda anahtar kavramlar. Bina, Saint-Denis’te yaşayanlar için yaşanabilir, sağlıklı bir çevre sunan, bol bitki örtüsüyle çevrili modern ve yenilikçi bir spor kompleksi. Olimpiyatlardan sonra, 2025 yılında, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için bina açık ve şeffaf olacak. Hem iç hem de dış mekanlarda çok çeşitli spor ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Doğa, tasarım konseptinin ana ilham kaynağı. Doğa sürekli olarak evrim geçiriyor ve değişen koşullara uyum sağlıyor, bu da uyumlu ve dengeli ekosistemlerle sonuçlanıyor. Su Sporları Merkezi, doğayı Saint-Denis’in yeni şehir bölgesinin kalbine çağırıyor. Bu çok kompakt öneri, yaşam ve hava kalitesini iyileştirmek, biyolojik çeşitliliği teşvik etmek ve yeni ekolojik bağlantılar oluşturmak için dikilecek yüzlerce ağaç için yer açıyor.

Su Sporları Merkezi, izleyicilerin görüş alanının kısıtlamayan, etkileyici ahşap bir çatıya sahip. Binanın strüküründe ahşap kullanımı, gerekli minimum biyo-kaynaklı malzeme yüzdesini ikiye katlıyor. Yenilikçi, modüler ve çok işlevli bir yarışma havuzunun üç tarafındaki tribünlerde 5.000 seyirci ağırlanabiliyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın