2023’te Açılması Planlanan 10 Yeni Müze

2023’te ziyarete açılacak yeni müzeleri sizler için derledik.

Grand Egyptian Museum, Kahire, Mısır

20 yıldır üzerinde çalışılan dünyanın en büyük arkeoloji müzesi kompleksi Grand Egyptian Museum, kaçırılan birkaç açılış tarihinin ardından nihayet 2023’ün başlarında halka açılmayı planlıyor. Görülmeye değer parçalar arasında Tutankhamun’un hazineleri, firavunlara ait sanat eserleri ve tarih öncesine ait 100.000 eski eser yer alıyor. Heneghan Peng Architects, Grand Egyptian Museum’ın monolitik binasını yakındaki Giza kompleksinden bir piramit motifi kullanarak tasarladı.

Richard Gilder Center for Science, Education and Innovation, New York, Amerika Birleşik Devletleri


Studio Gang tarafından tasarlanan New York’s American Museum of Natural History’nin genişletilmesi projesi, amorf, kireçlenmiş bir formda böceklere ve mikroskobik yaratıklara odaklanan 22.000 metrekarelik bir sergi alanına sahip. Merkezin Vivaryum isimli bölümü 80 kelebek türünü barındıracak ve organik mağara benzeri açıklıkları, tam yükseklikteki atriyum boyunca uzanın. Müzenin 17 Şubat 2023’te açılması planlanıyor.

Manchester Museum, Manchester, Birleşik Krallık


Londra merkezli tasarım pratiği Purcell, 130 yıllık müzenin neogotik binasına iki katlı bir ek bina tasarladı. Yeşil sırlı pişmiş toprak kiremitle kaplanan yeni hacim, dönüşümlü sergiler için yeni bir sergi salonuna ve Güney Asya’ya adanmış bir galeriye ev sahipliği yapacak. Müzenin yeni eklentisinin açılışı 19 Şubat 2023.

Hammer Museum, Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri


Michael Maltzan Architecture, Wilshire ve Westwood Boulevards’daki müzelerin genişletilmesine ve yenilenmesine öncülük ediyor. 20 yıllık müzakerelerin ardından, etkileyici beyaz bir girişi ve 40.000 metrekarelik galeri alanı olan Lynda and Stewart Resnick Cultural Center adında yeni bir ana bina eklediler. Müzeye eklenen bir açık hava heykel terası ve yeni bir restoran tüm alanları birbirine bağlayacak. Müze 26 Mart 2023’te açılacak.

Arte Museum, Busan, Güney Kore


Tasarım şirketi D’strict, Busan’daki bir fabrikayı, projeksiyonları, 3D görüntüleri, ışığı, sesi ve ASMR’yi içeren, doğadan ilham alan video sanatının sürükleyici bir sergisine dönüştürüyor. Ziyaretçiler, eserleri NFT olarak satın alabilecekler. Müzenin 2023 bahar aylarında açılması planlanıyor.

Toronto Holocaust Museum, Toronto, Kanada


Uzun süreli müze tasarımcıları Reich + Petch , 35 yıl önce soykırımdan sağ kurtulanlar tarafından Toronto’nun merkezinde devasa bir evde kurulan mevcut müzeyi elden geçiriyor. Sergiler, sayıları azalan hayatta kalanlara çok az erişimi olan yeni bir nesle hitap etmek için güncel ve sürükleyici olacak. Müzenin 2023 bahar aylarında açılması planlanıyor.

Museum of Modern Art, Varşova, Polonya


Polonya’nın başkenti Varşova, New Yorklu Thomas Phifer and Partners’ı Sovyet dönemi Bilim ve Kültür Sarayı’nın yanındaki Modern Sanat Müzesi’nin genişletilerek yeniden inşası için görevlendirdi. Yarısı yeraltında bulunan modernist beton yapı, atölyeler, konferanslar, sinema ve oditoryum ile bir kültür merkezi olarak işlev görecek. Müzenin 2023 Mayıs ayında açılması planlanıyor.

Buffalo AKG Art Museum, Buffalo, Amerika Birleşik Devletleri


Albright-Knox sanat galerisi, Buffalo AKG Art Museum olarak yeni biçimini alıyor. Hollandalı mimarlık ofisi OMA, Buffalo AKG Art Musem’ı (eski adıyla Allbright Knox Gallery) yeniden inşa ediyor. Yeni bina, kıvrımlı bir yürüyüş yolu ve halka açık fuaye ile topluluk sakinleri için daha sıcak ve kapsayıcı olacak şekilde açık, şeffaf ve çok yönlü bir alan olarak tasarlanmış. Müze 25 Mayıs 2023’te açılacak.

Scottish National Gallery, Edinburgh, Scotland


Hoskins Architects, Scottish National Gallery’den Edinburgh’un tarihi Princes Street Gardens’ına yeni sirkülasyon yolları oluşturacak projeyi tasarladı. Proje kapsamında İngiltere’nin önemli Viktorya dönemi binalarından biri olan İskoçya Ulusal Müzesi’ne 16 yeni galeri eklenerek hacmi 3 katına çıkartılmış olacak. Yenileme ve genişletme projesinin 2023 yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

White Cube, New York, USA


White Cube, 30. yıl dönümünde, New York’taki ilk galerisini açıyor. Yukarı Doğu Yakası’ndaki 1930’dan kalma üç katlı bir bina, halka açık galeri alanlarına ve dijital çalışmaların görüntüleneceği özel odalara ev sahipliği yapacak. Yeni White Cube New York galerisinin 2023 sonbahar aylarında açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın