2023 Yılı Serpentine Gallery Pavyonu’nu Lina Ghotmeh Tasarlıyor

Lübnan doğumlu Paris kökenli Lina Ghotmeh, 2023 yılı Serpentine Gallery Pavyonu’nu tasarlayacak mimar olarak belirlendi.

Ghotmeh, Paris merkezli kendi adını taşıyan mimarlık pratiği Lina Ghotmeh – Architecture’ın sahibi. Portfolyosu kamusaldan kişisele, kültürelden ticariye uluslarası standartlarda geniş ölçekte iş birliklerini içeriyor. Ghotmeh, mesleki hayatı boyunca 2020 Schelling Architecture Prize da dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı ve Ağa Han Mimarlık Ödülleri 2022’nin de jürisinde yer aldı.

Lina Ghotmeh ve Serpentine Pavilion 2023

Ghotmeh’in Serpentine Gallery Pavyonu için tasarladığı projenin adı À table. Proje, “İnsanlar içinde anlamlı etkileşim ve ortak bir zeminde tartışma ve bir araya gelme fikri olarak düşünülmüş.”

“À table aynı masanın etrafında aynı mekanda birlikte mesken tutmak için bir davet. İletişime girmek, bir araya toplanmak ve doğada ve Dünya’daki ilişkilerimizi nasıl yeniden kurabileceğimiz hakkında düşünmek için bir teşvik,” diyor Glotmeh.

“Bizi kucaklayan Dünya onu sürdürmemiz için bir ilk kaynak, bizler o olmadan yaşamımızı sürdüremezdik. Ne kadar yediğimizi, nasıl tükettiğimizi ve bir ilişkiden başka birine nasıl dalgalandığımızı ve Dünya ile daha sürdürülebilir, daha ekolojik olmaya bizi iten hayatlarımızı tekrardan bir düşünüş. ‘Mutfağımız’ bizi eve bağlar; bize büyüdüğümüz iklimlerle ne kadar bağlantılı olduğumuzu hatırlatır. Beyrut’ta doğup büyüyen ve Paris’te yaşayan Akdenizli bir kadın olarak, toprağımıza, içerdiğine ve kucakladığına derin bir aidiyet hissediyorum: geçmiş uygarlıkların gömülü ama yıpranmış arkeolojilerinden sokaklardaki her çatlaktan yeşil yaşamı filizlendirmeye teşvik eden yerleşik canlı dünyaya,” diyerek fikirlerini açıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın