2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Kullanılan Alanda Şehir Kurulacak

Tokyo şehri, daha önce 2020 Tokyo Olimpiyatları tarafından kullanılan koyda yeni bir şehir içinde şehir planı üzerinde çalışıyor.

Tokyo vali yardımcısı Manabu Miyasaka, kısa süre önce suyun kenarında daha fazla arazi yaratarak fütüristik bir şehir inşa etmek için iddialı bir proje açıkladı. Tokyo Bay eSG Projesi, sürdürülebilir bir şehir yaratarak ve en son dijital teknolojileri benimseyerek uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Proje, körfezin ortasındaki kullanılmayan bir araziyi 1.000 hektara çıkarmayı planlıyor ve geliştirme projesinin yaklaşık beşte biri tamamlandı. 2020 Tokyo Olimpiyatları sırasında kano ve kürek yarışmalarına ev sahipliği yapan şu anda boş olan bölge, şimdi konteyner depolama ve atık arıtma için kullanılıyor.

Miyasaka ve ekibi, büyük şehirlerin zorluklarına çözümler getirecek pilot programlar yürütmek için şirketleri sahaya davet etmeye başlayacak. Ekim ortasına kadar, trafik sıkışıklığını ve sera gazı emisyonlarını azaltmak veya temiz enerji üretmek gibi yeni teknolojilere odaklanacak yaklaşık dokuz şirketi çekmeye çalışacaklar.

Tokyo Bay eSG projesi muhtemelen gelecek yıl gibi erken bir tarihte denemelere başlayacak. Oyun yapımcısı Konami Group Corp. ve TV yayıncısı Asahi de dahil olmak üzere şimdiden projeye bağlı 55 şirket, üniversite ve kuruluş var. Holdings Corp. Toyota Motor Corp. Geçtiğimiz günlerde Tokyo Bay projesinin yakınında 2025’te açılması planlanan yeni bir spor arenasının inşasını duyurdu. Mobil teknoloji ve sürdürülebilirliğe odaklanacak olan arena, Toyota için bir stadyum olarak kullanılacak.

Dünyanın En Büyük Ahşap Strüktüre Sahip Çatılarından Biri: Ariake Gymnastics Centre

2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları ve Sürdürülebilirlik Teması

 

Etiketler

Bir yanıt yazın